Ludovic Orban: „Pacienţii pozitivi care s-au externat vor fi căutaţi”

Ludovic Orban, premierul României, a vorbit la Digi24, despre legea carantinării care intra în vigoare de marţi. Acesta a declarat că pacienţii infectați cu noul coronavirus și care s-au externat la cerere din spital vor fi căutați acum.   

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 18:42
Ludovic Orban: „Pacienţii pozitivi care s-au externat vor fi căutaţi”

Ludovic Orban a spus că autoritățile nu cunosc la acest moment ce efect a avut externarea la cerere a aproape o mie de persoane, dar le atrage atenția celor care știu că sunt infectați și nu se izolează și infectează alte persoane că vor răspunde penal.

„Am solicitat transmiterea rapidă a bazelor de date, astfel încât fiecare direcţie de dănătate publică să poată să emită deciziile privitoare la aceştia, fie dacă doresc să se interneze în spital, fie, dacă nu, să fie trataţi în izolare la domiciliu sau în altă locaţie de izolare pe care şi-o doresc. Toată baza de date de la Ministerul Sănătăţii să fie transmisă la MAI, să existe, practic supraveghere medicală pentru respectarea tratamentului, evoluţia bolii şi în acelaşi timp, controale de respectare a măsurii izolării la domiciliu”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Nu ne dorim să mai luăm nicio măsură restrictivă. Nu mai vrem să luăm măsuri care să afecteze economia

Orban a precizat că 972 de persoane confirmate cu coronavirus s-au externat la cerere, după decizia CCR. Mai mult, au existat şi persoane testate pozitiv care nu s-au internat.

De asemenea, premierul mai spune că nu se pune problema unor măsuri restrictive, dar că acest lucru ar fi posibil dacă numărul de cazuri zilnice trece de 1.200: „Atunci am putea lua unele măsuri restrictive locale, închiderea unor activități comerciale, cum a fost la Arctic Găești”.