Ludovic Orban: „Nu ne dorim să mai luăm nicio măsură restrictivă. Nu mai vrem să luăm măsuri care să afecteze economia

Ludovic Orban, premierul României, a vorbit la Digi24, despre legea carantinării care cintra în vigoare de marţi. De asemenea, premierul susţine că autorităţile nu doresc să mai ia măsuri restrictive.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 17:37
Ludovic Orban: „Nu ne dorim să mai luăm nicio măsură restrictivă. Nu mai vrem să luăm măsuri care să afecteze economia

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că, dacă va creşte numărul de persoane infectate la peste 1.000 – 1.200, ”deja ne apropiem de un prag de risc şi putem ajunge să fim obligaţi să luăm măsuri restrictive”. Prim-ministrul a precizat că nu doreşte noi restricţii, dar se vor lua decizii în acest sens, pe plan local sau zonal, în funcţie e riscul epidemiologic.

De asemenea, Ludovic Orban a declarat că cei care au fost diagnosticat pozitiv, vor sta internaţi timp de 48 de ore. 

Vorbind despre noua lege a carantinei, Ludovi Orban a explicat că cei care decid să se externeze vor răspunde penal dacă ajung să îmbolnăvească alte persoane. „Oamenii trebuie în primul rând să se protejeze pe ei şi pe familia lor”, a declarat Ludovic Orban. 

Ludovic Orban susţine că autorităţile nu doresc să mai ia măsuri restrictive care să afecteze economia României. Cu toate acestea, la peste 1.200 de cazuri pe zi se pot lua măsuri locale de carantinare.

„Am făcut câteva analize, putem duce un număr de cazuri. Nu îmi place să dau cifre. Obligaţia noastră ca Guvern este să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Nu ne dorim să mai luăm nicio măsură restrictivă. obiectul nostru este să nu luăm nicio măsură care să afecteze economia. Nu dorim să fim obligaţi, putem ajunge în situaţia să luăm măsuri. Peste 1.200 de cazuri pe zi putem lua masuri locale de carantinare” , a declarat premierul.


loading...