Ludovic Orban, prima reacţie după redeschiderea teraselor: "O să înfiinţăm un tel verde. Am emoţii legate de respectarea regulilor"

Publicat: Luni, 01 Iunie 2020 21:35 // Actualizat: Luni, 01 Iunie 2020 21:35 // Sursa: romaniatv.net

1 iunie a fost prima zi în care terasele au fost redeschise. Într-o intervenţie la Digi 24, premierul Ludovic Orban a declarat că are emoţii legate de respectarea regulilor. Totodată, premierul a menţionat că normele care trebuie respectate odată cu deschiderea teraselor au fost elaborate în urma consultării cu reprezentanţii HoReCa. 

Patronii de terase s-au plâns de faptul că Guvernul a elaborat prea târziu normele care trebuie respectate pentru deschiderea locurilor. Premierul Orban a precizat, însă, că aceste măsuri au fost luate în urma discuţiilor cu reprezentanții sectorului HoReCa. 

Aici au existat discuții, au fost anunțuri în sensul redeschiderii teraselor (...) Normele care au fost emise prin ordin de ministru au fost elaborate ulterior consultării sectorului HoReCa. Normele au fost precedate de discuții ample cu toate patronatele din zona HORECA. Ei au avut tot timpul să informeze membrii din asociațiile patronale”, a menţionat Ludovic Orban la Digi24.

Citeşte şi Ludovic Orban a fost PRIMUL CLIENT la deschiderea unei terase. Ce a spus premierul când a fost sunat FOTO

Premierul a spus că are emoții legat de respectarea regulilor şi a explicat motivul pentru care este necesar ca patronul terasei să cunoască anumite informaţii cu caracter personal despre clienţi, cum ar fi numele, adresa sau numărul de telefon. 

Rațiunea a fost foarte simplă: dacă se descoperă un caz de persoană pozitivă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice de o bază de date. Să știi nume, prenume, număr de telefon sau măcar adresă. Trebuie să știi cine a stat în jurul lui, ca în caz de infectare, persoanele de contact să fie izolate. Nu trebuie să fie cerut CNP. O să clarificăm toate lucrurile. Vom veni cu noi lămuriri, o să înființăm un tel verde. Am emoții legate de respectarea regulilor”, a spus premierul pentru sursa citată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban redeschidere terase 1 iunie reguli terase
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H