Ludovic Orban: „Slujbele se vor ţine în afara bisericilor în prima fază”

Premirul Ludovic Orban anunţă ce alte măsuri de  relaxare vor avea loc de la 15 mai.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 13:40
Ludovic Orban: „Slujbele se vor ţine în afara bisericilor în prima fază”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, întrebat când se vor deschide bisericile pentru accesul credincioșilor: „Suntem in curs de evaluare”. „Deocamdata in data de 15 mai, in principiu am luat deciziile, relaxarea va fi graduala”, a adăugat el.

Întrebat dacă în prima rundă de ridicare a restricțiilor din 15 mai vor intra și bisericile, premierul a răspuns: „Cel mai probabil, cand va fi permisa oficierea slujbelor nu se va putea face in spatii inchise, ci in afara bisericilor. Oricum vine vara si se pot organiza in bune conditii in afara bisericicilor, cu respectarea distantei, portul mastii”.

Veşti proaste pentru toţi credincioşii! Raed Arafat a anunţat că bisericile NU se vor deschide după 15 mai

Premierul a subliniat însă că toate măsurile vor fi impuse gradual, în baza unei evaluări din punct de vedere al riscului epidemiologic.

„Suntem în curs de evaluare, pentru fiecare restricţie pe care am impus-o şi aferent fiecărei măsuri de relaxare a restricţiilor se face o evaluare din punct de vedere al riscului epidemiologic, evaluare care se face în baza a patru criterii principale. În funcţie de aceste evaluări, luăm deciziile, când se deschid diferitele activităţi. Deocamdată, în data de 15 mai – în principiu, am luat deciziile – deschiderea va fi graduală, relaxarea măsurilor va fi graduală. Vom aştepta două săptămâni – practic vor fi etape de câte două săptămâni – pentru diferitele măsuri de relaxare. Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pe fiecare măsură şi continuăm, evident, şi în funcţie de evoluţia epidemiei”, a spus Orban.