Ludovic Orban: „Trebuie valorificate toate resursele într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică”

Premierul Ludovic Orban a participat, joi, în comuna Corbu din judeţul Constanţa, la începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia - MGD, dezvoltat de compania Black Sea Oil and Gas, parte a grupului Carlyle Energy.

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 08:09
Ludovic Orban: „Trebuie valorificate toate resursele într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Constanţa, că guvernul pe care îl conduce susţine valorificarea tuturor resurselor naturale ale României „într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică”.

„Ca Guvern, încurajăm dezvoltarea şi celorlalte proiecte pentru că, din punctul nostru de vedere, trebuie valorificate toate resursele într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică şi, până la urmă, să ducă la creşterea calităţii vieţii în România, la creşterea calităţii serviciilor”, a afirmat Orban.

Primul ministru a readus în discuţie bugetul de un miliard de euro alocat de autorităţile române pentru extinderea reţelelor de gaz.

„Să nu uităm că guvernul pe care îl conduc a mobilizat un miliard de euro pentru proiectul de înfiinţare de distribuţii de gaz natural în localităţile în care nu există astfel de distribuţii de gaz natural, astfel încât gazul românesc să ajungă în casele românilor şi, de asemenea, susţinem toate investiţiile prin care poate fi valorificat gazul natural astfel încât să genereze valoare adăugată, locuri de muncă bine plătite şi produse de calitate şi competitive”, a adăugat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Mihai Tudose avertizează guvernul „să nu ardă gazul de pomană”, pentru a obţine o finanţare aprobată de Parlamentul European