Ludovic Orban, vizită la Uzina Dacia din Mioveni. A văzut modelele SPECIALE care nu pot fi comandate de români VIDEO

Ludovic Orban a efectuat, miercuri, o vizită la uzina Dacia din Mioveni, unde a asistat la prezentarea noilor modele Logan şi Sandero. Premierul a văzut şi mai multe tipuri de Dacia Duster, modificate special pentru Poliţie şi Armată, precum şi o variantă pick-up care în mod normal nu se regăsesc în gama producătorului autohton.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 12:33
Ludovic Orban, vizită la Uzina Dacia din Mioveni. A văzut modelele SPECIALE care nu pot fi comandate de români VIDEO

„La vizita anterioară am promis că voi fi prezent când lansăm noul Logan şi Noul Sandero. Am ţinut neapărat să fiu prezent la prezentare acestor noi modele care sunt rodul proiectanţilor din România. Proiectarea acestor noi modele s-a făcut în mare parte prin telemuncă”, a declarat Ludovic Orban.

Christophe Dridi, actual director executiv al Uzinei Vehicule Dacia, i-a prezentat lui Ludovic Orban mai multe modele de Dacia Duster care au fost adaptate special pentru Poliţie şi Armată.

„Dacă vă aminţiţi, domnule prim-ministru, acest lucru este realizat de Romturingia Câmpululung”, i-a spus directorul executiv lui Ludovic Orban în timp ce îi arăta Duster-ul conceput pentru Poliţie.

Cum arată Dacia Duster pentru Poliţie şi Armată

Dacia Duster, SUV-ul producătorului autohton, a fost adaptat cerinţelor poliţiştilor. Maşina are geamurile din spate acoperite cu gratii, o zonă specială de separare între poliţişti şi persoanele arestate. De asemenea, portierele au fost adaptate special în aşa fel încât să nu poată fi deschise din interior de către indivizii ridicaţi de Poliţie.

Ludovic Orban a văzut şi Duster-ul conceput pentru Armată. Maşina a fost vopsită special în culori precum cele ale uniformelor de camuflaj.

De asemenea, premierului i-a fost prezentat şi un model Dacia Duster Pick-up.

În septembrie, Dacia a înregistrat prima creştere a producţiei de anul acesta, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi, conform Arges-stiri.ro.

Premierul a apreciat măsurile implementate de constructorul de automobile pentru protejarea sănătății angajaților și a prezentat, la rândul său, stadiul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu și la drumul expres Pitești-Craiova, obiective de maximă importanță pentru argeșeni și pentru Dacia.