Deţinutul Ionel Manţog a ajuns în spital pentru că a fost ţinut prea mult în soare

La o lună de când a fost încarcerat, fostul secretar de stat din Ministerul Economiei Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul “Strămutaţilor de lux”, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Motivul pentru care a ajuns în spital este acela că a fost ţinut prea mult în soare.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 07:20
Deţinutul Ionel Manţog a ajuns în spital pentru că a fost ţinut prea mult în soare

Fostul lider al PDL Gorj Ionel Manţog a fost internat, miercuri seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, fiind păzit de un poliţist, la fel ca orice alt deţinut aflat într-o astfel de situaţie, informează Mediafax.

Apropiaţi ai lui Ionel Manţog afirmă că fostul lider al PDL Gorj ar fi fost nevoit să stea în soare timp de mai multe ore, în incinta Penitenciarului Târgu Jiu, după ce celula acestuia, alături de altele, a fost inclusă într-un program de dezinfecţie.

Sursele menţionate afirmă că, la un moment dat, Ionel Manţog a sesizat cadrele medicale de la penitenciar despre faptul că nu îşi mai simte mâna şi piciorul stâng, fiind examinat la cabinetul medical al unităţii unde îşi ispăşeşte pedeapsa la care a fost condamnat. Ulterior, Manţog a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde a fost supus mai multor investigaţii, inclusiv tomografie, joi urmând să îi fie făcut şi un RMN, conducerea unităţii sanitare luând în calcul posibilitatea transferării acestuia la un spital din cadrul reţelei Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Ionel Manţog a fost director de resurse umane în fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia, dar şi director economic la SNLO, precum şi secretar de stat în Ministerul Economiei, pe probleme de minerit. De asemenea, Ionel Manţog a condus filiala Gorj a PDL şi a fost consilier judeţean în mandatul 2008-2012.

În 9 iulie, Ionel Manţog şi fostul director general al SNLO Ion Vulpe au fost condamnaţi de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată, decizia fiind definitivă.

Cei doi au fost acuzaţi că ar fi beneficiat de informaţii clasificate din interiorul societăţii pe care o conduceau pentru a achiziţiona din timp terenuri în zonele ce urmau a fi expropriate de compania minieră, în schimbul acestora urmând să le fie reconstruite vile la marginea municipiului Târgu Jiu, în cartierul Primăverii.

Totodată, instanţa supremă a dispus confiscarea de la Manţog a 378.526,5443 lei, iar de la Vulpe a 454.773,8047 lei, sume dobândite din săvârşirea infracţiunii.