Lukaşenko: Belarus îşi închide frontierele cu Polonia şi Lituania

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat joi că Belarus se vede constrânsă să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania. Acesta a anunţat de asemenea o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina. 

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 18:54
Lukaşenko: Belarus îşi închide frontierele cu Polonia şi Lituania

Anunţând închiderea frontierei vestice a Belarus cu cele două ţări membre ale UE, Lukaşenko, 66 de ani, a spus:”Suntem forţaţi să retragem trupele de pe străzi”.

La un forum al femeilor desfăşurat joi la Minsk, preşedintele belarus le-a transmis popoarelor din cele trei ţări vecine menţionate: „Opriţi politicienii fără minte, nu-i lăsaţi să declanşeze un război!”

Citește și: Lidera protestatarilor din Belarus, inculpată pentru periclitarea securităţii naţionale. Riscă 5 ani de închisoare

Această declaraţie intervine în timp ce criza politică nu slăbeşte în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mişcare de contestare populară după alegerile prezidenţiale din 9 august.

Respins de opoziţie care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukaşenko aflat la putere din 1994. Polonia şi Lituania au denunţat aceste alegeri, apreciindu-le drept fraudate, şi au primit mai mulţi opozanţi care au fugit de regimul de la Minsk.


loading...