Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România. Patriarhia a decis să o trimită şi în Ucraina şi Republica Moldova

UPDATE Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi a fost oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

23 apr. 2022, 18:38
Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România. Patriarhia a decis să o trimită şi în Ucraina şi Republica Moldova

Delegaţii eparhiilor vor duce, apoi, Lumina Sfântă la Suceava şi la Iaşi. Pe aeroportul din Suceava, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul va fi prezent, sâmbătă, de la ora 20.00, împreună cu delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, primind, după tradiție, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim.

De asemenea, pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, vor primi Lumina Sfântă adusă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor aflaţi la Bucureşti.

Decizie istorică luată de Patriarhia Română: Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi trimisă și în Ucraina și Republica Moldova

Pentru prima dată de când Patriarhia Română a decis să aducă Lumina Sfântă, s-a luat decizia, din cauza războiului din Ucraina, ca aceasta să fie oferită și preoților ucraineni. Totodată, tot ca o premieră, Sfânta Lumină va ajunge și în Republica Moldova.

În această seară, în jurul orei 20.00, la Aeroportul Internaţional din Iaşi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, vor primi Lumina Sfântă adusă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor aflaţi la Bucureşti pentru a o prelua de delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim. Sfânta Lumină va fi oferită apoi doar delegaţilor protopopiatelor şi parohiilor, credincioşii urmând apoi a o primi la Slujba de Înviere.

Precizăm că este prima dată când fraţii noştri de peste Prut vin la Iaşi pentru a primi Lumina Sfântă adusă de o delegaţie a Patriarhiei Române din Ţara Sfântă. Aceasta va fi transmisă apoi, pe cale terestră, în întreaga Mitropolie a Basarabiei”, anunță Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Citeste si Lumina Sfântă de la Ierusalim. Miracolul Focului Sfânt care nu arde pielea

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților precizează că Sfânta Lumină va fi trimisă și în Ucraina.

În această seară, în jurul orei 20:00, pe aeroportul din Suceava, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul va fi prezent împreună cu delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, primind, după tradiție, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim. Totodată va fi prezentă pe aeroport și o delegație de preoți din regiunea Cernăuți”, anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Sâmbătă seara, între orele 19,30 – 20,30, va avea loc pe Colina Bucuriei procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Citeste si Lumina Sfântă de la Ierusalim, adevăr sau minciună? Reacţia chimică ce ar sta la baza aprinderii Focului Sfânt. Mărturie VIDEO

Momente impresionante la Ierusalim. Credincioşii au făcut spectacol

Au fost momente impresionante la Ierusalim, acolo unde Lumina Sfântă s-a aprins în jurul orei 14.30. În aşteptarea aprinderii Luminii Sfinte, credincioșii au făcut un adevărat spectacol.