Lupte VIOLENTE în estul Ucrainei: Armata ucraineană a ÎNCERCUIT oraşul Doneţk

Surse din cadrul Administraţiei regiunii ucrainene Doneţk relatează că forţele ucrainene au încercuit oraşul. Au fost instalate noi posturi de control într-un şir de localităţi din apropierea Doneţkului.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 16:34
Lupte VIOLENTE în estul Ucrainei: Armata ucraineană a ÎNCERCUIT oraşul Doneţk

În oraş însă situaţia este extrem de încordată: se aud împuşcături în regiunea aeroportului. Totuşi, transportul public şi utilităţile publice funcţionează în regim normal.

Miliţia ucraineană confirmă că separatiştii proruşi folosesc lacurile din preajma oraşului Sloviansk ca cimitire. Săptămâna trecută,  miliţienii au descoperit mai multe corpuri neînsufleţite într-un lac, în timp ce căutau o fetiţă dată dispărută, scrie inforesist.org.

Procuratura generală de la Kiev a anunţat că-i bănuieşte de terorism pe aşa-numiţii „speaker” şi „premier” ai Republicii Populare Doneţk (RPD), Denis Puşilin şi Aleksandr Borodai. Într-un comunicat în care face enunţul Procuratura numeşte conducerea RPD „organizaţie teroristă”, scrie sprotyv.info.

Citeşte şi Rebelii proruşi vor să OPREASCĂ LUPTELE în Ucraina. Kievul trebuie să accepte însă o CONDIŢIE

Lunetiștii separatiştii au distrus poziţiile de tragere ale Gărzii Naţionale și au avariat două maşini de luptă a desantului, omorând cel puțin 21 de militari”, au declarat insurgenţii.

Serviciul drumurilor din Doneţk a anunţat sistarea circulaţiei rutiere pe un drum ce leagă două localităţi. Persoane necunoscute au aruncat în aer un pod din această regiune. Activişti din cadrul autoproclamatei Republici Populare Doneţk au părăsit sediile procuraturii şi a băncii din Artemovsk

Un incendiu a izbucnit la o uzină din Lugansk la care se fabrică diferite modele de cartuşe.  Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii focului. Aceeaşi sursă anunţă că locuitorii din oraşul Slaviansk aud din nou împuşcături, la fel ca la Doneţk.