Machiajul potrivit în funcţie de forma ochilor

Pentru o privire pătrunzătoare, fardează-ți ochii ținând cont forma lor. Așa vei îndrepta eventualele defecte și-ți vei scoate în evidență trăsăturile.

26 iun. 2017, 08:27
Machiajul potrivit în funcţie de forma ochilor

Înainte să te fardezi, folosește primer. Produsul mărește aderența fardurilor și previne scurgerea și estomparea lor, pe parcursul zilei.
Umbre fine, pentru ochii mari

Ochii mari trebuie machiați astfel încât să pară alungiți. Colorează pleoapa mobilă cu un fard maro, mat, iar de la mijlocul ei spre exterior, aplică o culoare ceva mai închisă. Luminează arcada cu un fard într-o nuanță deschisă. Cu un creion dermatograf trasează o linie subțire de-a lungul bazei genelor. Începe de la mijlocul pleoapei mobile spre exterior. Linia ar trebui să țină cât forma ochiului. La final, rimelează genele.
Cum pui în evidență ochii mici

Dacă faci parte din categoria persoanelor care au ochii mici, obiectivul tău este să-i machiezi astfel încât să-i mărești optic. Poți face asta, folosind culori închise pe pleoapa mobilă și deschise pe zona de sub sprâncene. Având în vedere forma ochilor tăi, aplică dermatograf la baza genelor, într-o tușă groasă, ușor subțiată spre exterior. Rimelul pe care îl utilizezi trebuie să dea volum genelor. Evită mascara cu efect de gene lungi, căci va micșora optic ochii.
Nuanțele sidefate evidențiază ochii migdalați

Colorează pleoapa mobilă cu auriu și cu o nuanță neutră (alb, bej) zona de sub sprâncene. Pentru a da profunzime privirii, întinde un fard închis în colțurile externe ale ochilor. Conturează ochii cu un creion de culoare închisă și rimelează genele, inclusiv pe cele inferioare.
Dermatograful, arma secretă a ochilor descendenți

Poți să-ți dai seama că ai ochi descendenți dacă te uiți în oglindă și observi că colțul exterior al ochiului este sub linia centrală imaginară care trece prin ochi. Pentru că această formă a ochilor dă impresia de chip trist sau obosit, sarcina ta este să-ți înveselești trăsăturile. După ce ai colorat pleoapa cu un fard bej mat, aplică de la mijlocul ei, un fard mai închis la culoare. Cu o pensulă cu peri deși, amestecă cele 2 nuanțe. Pornind de la colțul interior al ochiului, trasează cu dermatograful o linie de culoare închisă, care să se extindă dincolo de colțul exterior. Alungește codița în sus, după care rimelează-te.
Alternează culorile când fardezi ochii apropiaţi

Dacă te încadrezi în această tipologie, trebuie să te machiezi astfel încât să dai impresia de ochi depărtați. În zona mai apropiată de nas trebuie să mizezi pe culori deschise și sidefate și pe nuanțe închise, în exteriorul ochilor. Răspândește culorile dinspre interior spre exterior, depășind linia naturală a ochilor. Cât privește tușul de ochi, trasează o linie de la mijlocul pleoapei spre exterior, pentru un efect de alungire a ochilor. Rimelul trebuie aplicat doar pe genele superioare și să insiști pe porțiunea dinspre exterior.
Nuanţele închise, indicate ochilor depărtaţi

Ochii depărtați vor părea apropiați dacă machiezi în nuanțe închise zona de lângă nas și în culori deschise colțul extern. O altă modalitate prin care poți scurta distanța între ochi este prin alungirea sprâncenelor înspre colțurile interioare ale ochilor.
Combinațiile de culori, recomandate ochilor adânciți

Poți corecta ochii înfundați în orbite ținând cont de câteva sfaturi. Colorează pleoapa mobilă cu farduri deschise la culoare, iar în colțul extern al ochiului, până aproape de sprâncene, fardează-te cu o culoare bronzantă. Pentru ca ochii tăi să pară mari, în locul creionului dermatograf negru folosește unul alb și întinde-l pe linia internă a ochiului. Aplică 2 straturi de rimel, în special pe genele din colțurile exterioare, curbându-le.
Cum te machiezi dacă porți ochelari

Curăță bine tenul, apoi hidratează-l. Așteaptă 5 minute pentru ca produsul să pătrundă în piele, după care aplică fond de ten. Nu uita să întinzi produsul și pe linia claviculei. Trucul te va face să pari mai slabă. Pudrează tenul și, pentru că ochelarii creează umbre, folosește pe zona de sub ochi un corector bej. După ce ai aplicat primer, colorează cu un fard deschis (alb, bej) toată pleoapa, până la sprânceană. Apoi aplică un fard maro, mat, în colțul extern dacă ai ochii albaștri. Rozul se potrivește persoanelor cu ochii căprui, iar violetul merge cu ochii verzi. Desenează o linie subțire cu tușul de gene, rimelează genele și dă-te cu un fard de obraz. Nu uita ca la final să aplici ruj.

Sfat

Dacă porți ochelari cu lentile care dau impresia de ochi mici, în machiajul ochilor mizează pe culori deschise. În cazul lentilelor care fac ochii să pară mai mari decât sunt în realitate, folosește farduri închise la culoare și tuș pe linia genelor.

Află care sunt greșelile de machiaj care îți pun sănătatea în pericol pe clicksanatate.ro.