Madagascar a raportat primele trei persoane infectate cu coronavirus

Madagascar a confirmat vineri primele cazuri de infectare cu coronavirus pe teritoriul acestui stat insular din Oceanul Indian, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 19:35
Madagascar a raportat primele trei persoane infectate cu coronavirus

Cele trei cazuri de coronavirus au fost confirmate de Institut Pasteur de Madagascar, a afirmat Andry Rajoelina într-o declaraţie televizată.

Madagascar, una dintre cele mai sărace ţări din lume, a oprit toate toate zborurile internaţionale în această săptămână pentru a încerca să prevină apariţia de cazuri de contagiune cu SARS-CoV2.

Citește și: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 11 români sunt internaţi la Terapie Intensivă, dintre care doi sunt în stare gravă

Numărul cazurilor de coronavirus în România a depăşit 300. Numai vineri au fost raportate alte 31 noi cazuri de infectare cu COVID-19. În acest moment, sunt internați 11 pacienți infectaţi cu coronavirus, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară, a anunţat Grupul pentru Comunicare Strategică. Unul dintre pacienţii în stare gravă este un bărbat din Filiaşi, judeţul Dolj, întors recent din Franţa.

Bărbatul din Filiaşi, judeţul Dolj, are 67 de ani şi a fost diagnosticat în Franţa cu o boală gravă. Locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. A cerut să fie adus în România şi a ajuns în 6 martie pe Aeroportul din Craiova, însoţit de un asistent social francez.

Citeşte şi: Aproape 100 de DOSARE PENALE pentru zădărnicirea combaterii bolilor în România. Zeci de persoane nu au stat în izolare la domiciliu

Pe data de 15 martie, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine. La Filiaşi, a fost transportat cu o ambulanţă privată. A fost internat la Spitalul din Filiaşi. Medicii au cerut să i se facă un test, dar DSP Dolj a răspuns că acest caz „nu corespunde protocolului”.