MAE a repatriat din Siria cinci cetăţeni români şi trei rude de-ale acestora, cu cetăţenie siriană

Un grup format din cinci cetăţeni români şi trei membri de familie ai acestora, cetăţeni sirieni, a fost repatriat, la cerere, miercuri, din Siria, prin Liban.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 19:44
MAE a repatriat din Siria cinci cetăţeni români şi trei rude de-ale acestora, cu cetăţenie siriană

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Afaceri Externe, transmis de Agerpres, grupul de cetăţeni a fost asistat spre frontiera libanezo-siriană de o echipă a Ambasadei României în Liban şi de Ambasadorul României la Damasc.

‘Ambasada României la Damasc a asigurat demersurile pentru efectuarea transportului pe calea rutieră Damasc – Aeroportul Rafic Hariri din Beirut.

Ambasada României din Liban a oferit cetăţenilor români sprijin şi asistenţă consulară şi a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile libaneze pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice’, informează diplomaţia română.

Sursa citată anunţă că de la începutul conflictelor din Siria, Ambasada României la Damasc a repatriat, prin proceduri proprii, peste 500 cetăţeni români.

O linie telefonică din cadrul Departamentului Consular a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi de actuala situaţie din Siria – (tel: +40.21.319.21.37).