MAE îi avertizează pe românii care se vor deplasa în Grecia că miercuri va fi grevă generală

MAE atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Grecia că miecuri va avea loc o grevă generală de 24 de ore în această ţară.

RomaniaTV.net
05 nov. 2013, 14:17
MAE îi avertizează pe românii care se vor deplasa în Grecia că miercuri va fi grevă generală

 Protestul este organizat de cele două confederaţii sindicale din Grecia: GSEE (Confederaţia generală a lucrătorilor din Grecia) şi ADEDY (Confederaţia sindicală a lucrătorilor din sectorul public).

În acest context sunt aşteptate „perturbări în traficul public de călători, urmând a fi asigurate numai serviciile medicale de urgenţă”, informează MAE.

Controlorii de trafic aerian vor opri activitatea de lucru între orele 12.00-15.00, iar personalul din cadrul aviaţiei civile între orele 12.00-16.00.

MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Republicii Elene în această perioadă „să urmărească anunţurile autorităţilor locale referitoare la transportul public, precum şi asupra eventualelor măsuri restrictive de trafic aerian şi să evite zonele centrale ale Atenei, precum şi ale celorlalte oraşe mari unde au loc acţiuni de protest”.

Este vorba despre o a doua grevă generală în Grecia, în mai puţin de patru luni.

Nemulţumiţi de un plan de restructurare a domeniului public ce prevede 25.000 de mutări şi 4.000 de concedieri până la sfârşitul anului 2013, funcţionarii au organizat deja, în septembrie, numeroase acţiuni de grevă şi de întrerupere a lucrului.

Guvernul grec negociază începând din septembrie cu creditorii săi asupra evaluării reformelor vizând asanarea economiei, o condiţie pentru acordarea unei noi tranşe de împrumut.

FMI, CE şi Banca Mondială cer Greciei să implementeze noi măsuri economice pentru a acoperi deficitul bugetar.


loading...