MAE oferă bani de chirie românilor din diaspora

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020 12:27 // Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020 12:28 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit unui proiect iniţiat de Guvern şi adoptat de Senat, MAE va oferi bani de chirie şi alimente sau medicamente românilor din diaspora afectaţi de pandemia de coronavirus. 

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 46/2020 are ca obiect de reglementare completarea art. 8 din OUG nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, în sensul "asigurării decontării din bugetul MAE şi a cheltuielilor aferente acordării protecţiei consulare cetăţenilor români care nu pot părăsi teritoriul altor state, ca efect al măsurilor de restricţionare a circulaţiei impuse în contextul unei epidemii/pandemii, inclusiv al pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi care nu deţin mijloace de subzistenţă", se arată în raportul la proiect adoptat în comisia de specialitate.

Astfel, "pe lângă cheltuielile aferente repatrierii, cetăţenii români aflaţi în categoria menţionată au posibilitatea de a deconta fie cazări temporare, fie alimente, medicamente sau chiar îmbrăcăminte".

Potrivit secretarului de stat în MAE Daniela Gîtman, această măsură este temporară, cheltuielile urmând să fie recuperate de către statul român în baza unui angajament de rambursare din partea fiecărui cetăţean român.

Citeşte şi La limita disperării! Mai mulţi români, captivi pe un vas de croazieră. Autorităţile nu îi ajută

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutor financiar chirie diaspora MAE proiect romani diapora
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H