MAE ucrainean: Circa 100 de tancuri ruseşti au intrat în numai trei zile în Ucraina

Aproximativ 100 de tancuri ruseşti au intrat în decurs de trei zile, din 15 până pe 17 noiembrie inclusiv, pe teritoriul Ucrainei, iar concentrări de forţe combatante şi echipamente militare ruse se înregistrează în direcţiile Doneţk, Debalţevo şi Lugansk, a declarat marţi Evgheni Perebiinis, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.

19 nov. 2014, 09:52
MAE ucrainean: Circa 100 de tancuri ruseşti au intrat în numai trei zile în Ucraina

Potrivit acestuia, câteva convoaie cu echipamente militare, inclusiv tunuri, tancuri şi lansatoare multiple de rachete au trecut din Rusia pe teritoriul Ucrainei prin punctele de graniţă de la Izvarino şi Novoazovsk, controlate de rebeli. De asemenea, la Ilovaisk a sosit un tren cu 12 vagoane de muniţii.

În plus, în localitatea Kamâşnoe din regiunea Lugansk a fost detectată o acumulare de forţe în număr de peste 3.000 de combatanţi, precum şi un număr mare de tunuri şi mortiere, a indicat purtătorul de cuvânt citat, adăugând că autorităţile de la Kiev informează cu regularitate ţările occidentale cu privire la infiltrările de echipamente şi combatanţi din Rusia, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Prezenţa militară rusă în Ucraina: Moscova respinge din nou acuzaţiile NATO şi le califică drept „elucubraţii”

Moscova şi-a pierdut încrederea din partea comunităţii internaţionale, încăpăţânându-se să nege evidenţele, a mai spus el. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declarase anterior că Rusia continuă să-şi crească prezenţa militară atât în Ucraina, cât şi la graniţă, încălcând astfel acordurile de la Minsk privind încetarea focului în partea de est a Ucrainei.

‘Noi vedem mişcări de militari, de echipamente, tancuri, artilerie, sistemelor de apărare antiaeriană’, a declarat marţi Jens Stoltenberg, acuzând Rusia de destabilizarea situaţiei din estul Ucrainei.


loading...