Mafie, taxe de protecţie şi arme, la Bărbuleşti VIDEO

Scandal de proporţii la Bărbuleşti. După ce un om a fost împuşcat mortal şi alţii au fost grav răniţi, cele două tabere implicate în scandal se acuză de apartenenţă la clanuri mafiote. Familia principalului suspect acuză tabăra celui mort că terorizează pe toată lumea din localitate şi că cere taxă de protecţie. Rudele celui decedat spun însă că poama rea este Dan Chelu, suspectul reţinut.

RomaniaTV.net
03 ian. 2012, 11:22

Tatăl principalului suspect în cazul crimei de la Bărbuleşti a afirmat, marţi, în direct la România TV, că bărbatul mort ar fi fost împuşcat chiar de fratele lui.

Frate-său l-a împuşcat! Că ei aveau arme. Nu ştiu ce arme sunt, că nu sunt de-alea cu alice, sunt cu gloanţe. Ei au arme de-astea şi de-aia toată lumea stă la picioarele lor. Fratele lui, când a tras, fiu-meu era lângă o maşină, iar glonţul a trecut prin geam. A tras în fratele lui şi pe urmă a tras şi în ceilalţi„, a spus Vasile Chelu, la România TV.

Această ipoteză este susţinută şi de soţia principalului suspect din acest moment. „Familia mortului ne-a ameninţat că ne dă foc la case, că ne omoară copiii, că pe noi ne ia ca şi nevestele lor, ne violează, ne fac tot ce vor ei. Suntem pe drumuri, dormim pe câmpuri. Am cinci copii şi nu mai ştim de capul nostru. Suntem terorizaţi în fiecare zi. Soţul meu nu e vinovat. El venea de la neamurile lui şi mortul, Bechi, a avut ceartă cu vecinii lui de peste drum. El când a văzut că acolo se certau a oprit şi s-a pomenit cu glonţul în braţ. Ăla era pistol adevărat. Nu ştim cine l-a omorât. Ştim că fratele mortului a avut două mitraliere pe piept şi se învârtea cu ele exact ca-n filme. Din partea mortului ştim că aveau un portbagaj cu arme. Pe fată n-a călcat-o intenţionat cu maşina, că dacă dai intenţionat nu-l mai laşi în viaţă”, a spus femeia.

Tatăl suspectului a mai povestit că toată lumea din Bărbuleşti era terorizată de clanul din care făcea parte victima şi a precizat că fiul său, adus cu ambulanţa la audieri, nu era prieten cu cel ucis.

„Nu este adevărat că copilul meu a umblat cu aceşti oameni din clanuri. Eram vecini, dar nu erau prieteni. Copilul meu e un băiat muncitor, noi avem o fermă de animale, muncim, noi nu avem un scandal, nu avem o amendă penală. Nimeni nu are curaj să spună ce făcea omul ăsta (victima, n.r.), că le e frică de familia asta. Ăştia sunt nişte oameni care cereau taxă de protecţie la fiecare om. La majoritatea din comunitatea noastră le e frică să spună adevărul. Şi la poliţie le e frică de ei„, a spus tatăl suspectului.

Eu am fost tăiat de el acum doi ani, am certificat medical, am fost la IGP, am făcut plângere. După aia le-am dat şi o sută de milioane ca să nu se mai ia de mine. După ce le-am dat banii mi-am retras plângerile ca să nu se ajungă să mă omoare, să dea în copiii mei. Când eram la poliţie să depun plângere, m-a sunat cineva de acasă că el era deja la mine în curte, ameninţa. Poliţia nu a luat nicio măsură şi de aia s-a ajuns aici cu acest clan care este periculos. Acum o lună i-am dat 40 de milioane să nu se mai ia de noi. Acum probabil a aflat că am de luat nişte bani de la subvenţii şi a început din nou să îmi ceară. Majoritatea plăteau taxă de protecţie, ştie şi poliţia şi n-a avut nimeni curaj să-i reclame„, a mai povestit bărbatul.

Tatăl suspectului spune că doar i s-a povestit cum s-au petrecut lucrurile luni şi a subliniat că, în cursul serii, când se alfa la spitalul din Ploieşti în vizită la fiul său, rănit în timpul altercaţiei, a fost anunţat că familia mortului vine să-şi facă dreptate. „S-a trimis anunţ că vin după noi să ne omoare în spital acolo şi am plecat toţi pe unde am putut. Noi nu am avut niciun fel de armă, noi muncim, nu ne trebuie arme. Verificaţi-i pe ei că au avut arme de război„, a mai spus Vasile Chelu.

El a precizat că nimeni nu a putut lua măsuri contra acestor oameni, nici măcar primarul. „Domnul primar a fost bătut şi el de ei acum câţiva ani. Când ieşeau ei, intra toată lumea în curte, nu avea nimeni voie să stea în stradă”, a punctat bărbatul.

În schimb, rudele mortului spun că el nu era periculos, nici nu lua taxă de protecţie, şi că s-a certat cu suspectul, Dan Chelu, după ce nu i-a ţinut partea la o judecată ţigănească.

„Bechi nu era periculos, dar nu era nici prost să ia capace pe unde merge. Era un om respectat de toată lumea, dar nu lua oamenii pe stradă să-i bată. Avea prieteni bogaţi, mai săraci. Ei zic că era periculos ca să se scoată. Am auzit că a zis la televizor că i-a dat lui Bechi o mie de euro, dar nu i-a dat lui Bechi, a dat la altcineva, care a intrat peste ei în casă”, a spus o mătuşă a victimei.

Ce spun rudele mortului – VIDEO

Aceasta a explicat că Dan Chelu şi Bechi erau prieteni, dar că relaţiile dintre ei s-au stricat în urmă cu o lună. „Noi când ne batem, noi facem lege între noi şi nu mai ajungem la poliţie, la tămbălău. Ei erau prieteni, dar de acum o lună de zile a pornit tot. Băiatul ăla a cumpărat o maşină de la ei (de la Dan Chelu, n.r.), i-a dat banii şi peste o săptămână a vrut să ia maşina înapoi de la băiat cu forţa. De aici a pornit tot, că s-au dus să ia cu japca de la el maşina. S-a făcut lege ca la noi, la ţigani, şi de aici, că nu le-a pus dreptate lor (Bechi, n.r.) şi a pus adevărul la băiatul ăla, a pornit invidia. Bechi era prieten şi cu ăsta, şi cu celălalt”, a povestit femeia.


loading...
Partenerii noștri