Magda Catone vrea să se călugărească: „Mi se pare un lucru foarte bun, recomand și altora”

Magda Catone vrea să se călugărească. Actrița urmează, la vârsta de 65 de ani, masterul de Doctrină și Cultură Creștină din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Se declară captivată de lumea credinței, luând în calcul chiar să se retragă din lumina reflectoarelor la mănăstire.

18 ian. 2024, 08:43
Magda Catone vrea să se călugărească: „Mi se pare un lucru foarte bun, recomand și altora”
Magda Catone vrea să se călugărească

Magda Catone vrea să se călugărească. Actrița a visat dintotdeauna să urmeze Facultatea de Teologie, mânată de exemplul din propria familie. Nu plănuiește să își ducă pasiunea la un alt nivel pentru a profesa, ci doar să se bucure de bogăția de cunoaștere pe care a acumulat-o în cei doi ani de master. Pentru a definitiva și această etapă, trebuie să dea disertația.

Citește și: Motivul pentru care Magda Catone s-a înscris la Teologie: „Am făcut-o pentru sufletul meu”

Magda Catone vrea să se călugărească

Nu este doar o apucătură faptul că m-am apucat de Teologie, este o preocupare sănătoasă, zic eu. Mai ales că vine și cu vârsta, dar îți recomand să te apleci și tu asupra unui subiect de felul ăsta, pentru că vei afla multe lucruri care o să te uimească și o să te și bucure.

Da, m-am gândit să mă retrag la mănăstire, să mă călugăresc, mi se pare un lucru foarte bun, recomand și altora. Nu e exclus peste câțiva ani să mă găsești acolo, să vii să-mi iei un interviu, cred că o să-ți fie mai greu. Adică e un protocol care nu o să îți permită așa ușor cum o facem aici.

Sunt mulți care s-au călugărit, dar ăsta nu este un titlu de glorie. Nici nu prea se vorbește despre asta, cu cât ești mai smerit și mai aproape de faptele astea, nu le pomenești. Dar e bine să le mărturisești și eu asta fac.

Îți recomand să citești mai multe despre viața Părintelui Valerian, care s-a ocupat pentru noi, cei care facem spectacole, să avem într-o mănăstire, ce poartă acest nume al Sfântului Mucenic Filimon, ocrotitorul făcătorilor de spectacole, să ne găsim și noi un ocrotitor căruia să ne rugăm„, a declarat Magda Catone pentru Cancan.ro.