Magistraţii au decis soarta lui Gheorghe Dincă şi Fane Risipiţeanu. Audieri secrete în dosarul Caracal

Gheorge Dincă și Fane Risipițeanu au fost iar în fața judecătorilor. Magistrații de la Tribunalul Olt le-au prelungit mandatele de arestare preventivă. Totodată, poliţiştii şi procurorii care au stat la poarta lui Dincă au fost audiaţi în mare secret în cazul Caracal. Secţia specială pregăteşte trimiterea lor în judecată şi ei riscă 7 ani de închisoare, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 08:45
Magistraţii au decis soarta lui Gheorghe Dincă şi Fane Risipiţeanu. Audieri secrete în dosarul Caracal

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, după ce la termenul de vineri magistraţii de la Tribunalul Olt au constatat legalitatea şi au menţinut măsura arestării preventive pentru ambii inculpaţi.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu au ajuns vineri dimineaţă în jurul orei 09:30, la Tribunalul Olt. Fane Risipiţeanu a cerut ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu cea a controlului judiciar, însă magistraţii i-au respins această solicitare.

Decizia Tribunalului Olt poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.

După judecarea cauzei, Dincă şi Risipiţeanu au fost transportaţi la Penitenciarul de maximă siguranţă de la Craiova unde sunt incarceraţi.

Citeşte şi: Ce ascunde familia lui Gheorghe Dincă. Mesaje codate şi urme şterse de soţia monstrului de la Caracal

De asemenea, zilele trecute au fost audiaţi poliţiştii şi procurorii care au stat în faţa casei lui Gheorghe Dincă în noaptea în care Alexandra era ţinută sechestrată. Ancheta s-a extins, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi aceştia riscă pedeapsa cu închisoare între doi şi şapte ani. Va fi trimis în judecată inclusiv procurorul Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, toţi sunt acuzaţi că nu şi-au făcut datoria.

Gheorghe Dincă nu mai recunoaşte uciderea Alexandrei

Gheorghe Dincă are de gând să nu mai recunoască uciderea Alexandrei, asta după ce s-a răzgândit deja în cazul Luizei.