Magistraţii spun că profesorul de la Liceul Jean Monnet nu reprezintă un pericol social

Profesorul Dan Octavian Vişan, acuzat că a făcut sex cu o minoră care îi era elevă, va fi cercetat în libertate. Magistraţii spun că fostul profesor de sport nu mai reprezintă un pericol pentru societate.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 10:21
Magistraţii spun că profesorul de la Liceul Jean Monnet nu reprezintă un pericol social

Ordonanţa de reţinere pentru profesorul de sport de la Liceul Jean Monnet expiră astăzi, la ora 16.00.

Magistraţii au decis să înlocuiască mandatul de arestare cu o interdicţie de a părăsi oraşul Bucureşti. În plus, profesorul nu are voie să se apropia de liceu, de minoră şi de familia ei.

El a fost eliberat pe motiv că nu reprezintă un pericol social. De asemene, magistraţii au decis că acesta nu mai poate influenţa în niciun fel dosarul iar cele 29 de zile de arest reprezintă un exemplu suficient pentru ceilalţi profesori. Un alt motiv pentru care profesorul a fost eliberat este şi acela că anchetatorii nu au putut să aducă nicio dovadă care să arate că profesorul a fi obligat-o pe tânăra elevă să întreţină cu el relaţii sexuale.

Procurorii au făcut recurs, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Avocaţii profesorului sunt însă optimişti şi au încredere că tribunalul va menţine această măsură.

Profesorul Dan Octavian Vişan a fost acuzat de viol de o elevă în luna noiembrie a acestui an. În timpul unei vacanţe la munte, cei doi au întreţinut relaţii sexuale, fapt recunoscut ulterior de profesorul de sport. Bărbatul a respins însă acuzaţia de viol.