Acuzaţii grave. Mai multe doze de vaccin antiCOVID s-ar fi făcut pe pile la Timişoara şi Ilfov!

Se pare că ajutorul pe pile primează şi la vaccinarea anti-COVID. În timp ce unii înţeleg să respecte regula, aşteptând un loc pe platforma informatică, în unele centre de vaccinare se poate şi altfel.

26 ian. 2021, 09:15
Acuzaţii grave. Mai multe doze de vaccin antiCOVID s-ar fi făcut pe pile la Timişoara şi Ilfov!

Mai multe doze de vaccin antiCOVID s-ar fi făcut pe pile. Regula ar fi simplă, trebuie doar să cunoşti pe cine trebuie şi ai dat cu siguranţă lovitura.

Mai multe doze de vaccin antiCOVID s-ar fi făcut pe pile la Timişoara şi Ilfov! Ce spun reprezentanţii centrelor de vaccinare

La Spitalul din Deta, judeţul Timiş, de exemplu, zeci de persoane care erau programate la vaccin duminică, 24 ianuarie, nu au mai apucat să-şi primească dozele, pentru că acestea au fost alocate altora. Specialistul epidemiologic, care este şi şeful centrului de vaccinare, a luat decizia de a imuniza persoane care nu erau programate, dar care au venit la spital pentru imunizare.

Directorul Direcţiei DSP Timiş a explicat că persoanele care au venit direct la spitalul din Deta aveau peste 65 de ani, boli cronice, erau fără aparţinători, iar unele erau greu deplasabile, motive care au dus la decizia medicului din centrul de vaccinare de a le imuniza.

Astfel, spitalul în cauză a rămas fără dozele de vaccin, iar pacienţii care aveau programare au fost reprogramaţi zilele următoare, autorităţile dând asigurări că vor face rost de doze suplimentare. Directorul DSP Timiş a admis că situaţia nu este una normală, adăugând că, luni, va trimite o echipă la centrul de vaccinare pentru a avea o discuţie şi a evita pe viitor astfel de situaţii.

La Spitalul judeţean Ilfov se vaccinează peste rând nu persoane cu probleme de sănătate, ci pile şi cunoştinţe ale medicilor din centru, iar pacienţii aflaţi pe liste sunt reprogramaţi.

dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că, dacă informaţia se confirmă, atunci DSP-ul din judeţul respectiv trebuie să meargă să evalueze concret activitatea din acel centru. Dr. Valeriu Gheorghiţă a subliniat că, dacă se vaccinează suplimentar peste rând, rămân fără doze persoanele programate.

„Pacienţii care observă acest lucru ar trebui să sesizeze în mod oficial DSP Ilfov”, a recomandat dr. Gheorghiţă.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 25 ianuarie a.c., ora 17.00, peste 38.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 25 ianuarie 2021. Peste 38.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore