Pfizer şi BioNTech, acord cu programul internaţional de vaccinare al OMS. Milioane de vaccinuri vor fi livrate în toată lumea

Pfizer şi BioNTech au anunţat că au ajuns la un acord cu COVAX, programul internaţional al OMS privind vaccinarea, pentru achiziţionarea a 40 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

25 ian. 2021, 08:27
Pfizer şi BioNTech, acord cu programul internaţional de vaccinare al OMS. Milioane de vaccinuri vor fi livrate în toată lumea

Prin acordul încheiat cu Pfizer şi BioNTech, COVAX şi-a stabilit ca obiectiv asigurarea accesului echitabil la vaccinurile împotriva COVID-19 pentru toate ţările, indiferent de nivelul de dezvoltare

Condiţiile financiare ale acordului nu au fost, însă, dezvăluite, transmite Agerpres.

Citeşte şi: Încă o tranşă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în țară. Aproape 100.000 de doze vor ajunge în Bucureşti!

Cum funcţionează vaccinul anti-COVID al Pfizer şi BioNTech

Dozele ar urma să fie livrate pe parcursul anului 2021. Primele doze ar putea fi livrate de companiile farmaceutice în primul trimestru al anului 2021.

Citeşte şi: Noi întârzieri la livrarea vaccinurilor anti-COVID Pfizer. Comisia Europeană cere explicaţii

Potrivit sursei citate, companiile vor furniza vaccinurile către COVAX la un preţ non-profit, au precizat Pfizer şi BioNTech.

Citeşte şi: Eroare uriaşă în Spania. Andaluzia a irosit 20% din dozele de vaccin Pfizer, din cauză că a cumpărat 25 de milioane de seringi neconforme

Vaccinul de tip ARN mesager produs de Pfizer si BioNTech contra COVID-19 a primit autorizația de utilizare de urgenta în SUA, cu indicaţie la persoanele cu vârstă de peste 16 ani.

Citeşte şi: Vaccinul Pfizer împiedică transmiterea coronavirusului. STUDIU

În urmă cu aproape două săptămâni, Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid, iar oamenii de ştiinţă analizează cu atenţie ce grupuri să vizeze în programele naţionale de imunizare.

Norvegia anchetează circumstanţele în care au murit 29 de bătrâni care au fost anterior vaccinaţi cu serul Pfizer, pentru a determina dacă decesele sunt legate de imunizare. Agenţia Norvegiană a Medicamentului ia în calcul posibilitatea ca reacțiile adverse la vaccin să fi putut contribui la moartea unor pacienți mai în vârstă și firavi.

Până vineri, Pfizer/BioNTech era singurul vaccin accesibil în Norvegia. „Toate decesele sunt legate de acest vaccin”, a transmis, Agenţia Medicamentelor din Norvegia la solicitarea Bloomberg. „Sunt 13 decese confirmate şi ar mai fi alte 16 pentru care se fac investigaţii”, a adăugat agenţia.