Mai multe explozii s-au înregistrat în Siria, în urma unui presupus atac al forţelor israeliene

O serie de explozii s-au înregistrat marţi seară într-o zonă aflată la sud de Damasc, unde se crede că se află o bază militară iraniană, a relatat presa de stat siriană, indicând că exploziile ar fi rezultatul unui presupus atac aerian al forţelor israeliene, relatează cotidianul Times of Israel.    

RomaniaTV.net
08 mai 2018, 20:27
Mai multe explozii s-au înregistrat în Siria, în urma unui presupus atac al forţelor israeliene

Exploziile s-au produs în zona el-Kiswah, unde se crede că s-ar afla o bază militară a forţelor iraniene care sprijină regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Reacţia Israelului la ameninţarea iraniană: Statul evreu desfăşoară sisteme de cupole de fier pe fondul temerilor unui atac iranian

Un atac aerian israelian a lovit marţi seara o poziţie a armatei siriene din zona Kisweh, la sud de Damasc, a declarat agenţiei Reuters un comandant al alianţei regionale pro-guvernamentale din Siria. Operaţiunea nu s-a soldat cu victime, precizează sursa citată.

Agenţia oficială de presă SANA a relatat că în zonă s-au auzit mai multe explozii, iar apărarea antiaeriană siriană a doborât două rachete israeliene.

Israelul ordonase marţi autorităţilor locale din Golan să pregătească adăposturile antiaeriene, deoarece a detectat „activităţi neobişnuite ale forţelor iraniene din Siria”. Armata israeliană este în stare de alertă de nivel ridicat, în aşteptarea unui atac, informează Reuters.