Mai multe primării din judeţul Prahova, la un pas de a le fi blocate conturile

Mai multe primării din judeţul Prahova sunt la un pas de a pune lacătul pe uşă. Fiscul le-a blocat conturile din cauza unor datorii la firme care le-au executat lucrări, dar nu au fost plătite. Cea mai mare datorie o are administraţia din Mizil, aproximativ opt milioane de lei.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 07:13
Mai multe primării din judeţul Prahova, la un pas de a le fi blocate conturile

În ultimii cinci ani, Primaria din Mizil a strâns o datorie de aproximativ opt milioane de lei, iar conturile instituţiei sunt deja blocate. Cele mai multe creanţe sunt acumulate în urma proiectelor care necesitau cofinanţare. Lucrările au demarat, au început să se facă plaţi, dar proiectele nu au mai primit fonduri până la sfârşit.

„Sunt mai multe cauze. Unul ar fi un proiect guvernamental câştigat. Nici până azi nu am primit de la Guvern vreun ban. Este vorba de 27 de miliarde. O altă cauză este că în mandatul trecut nu am primit niciun ban pentru cote defalcate”, a spus primarul din Mizil, Emil Proşcan.

Cea mai mare datorie este pentru ridicarea a două unităţi de învăţământ, bani care trebuiau să vină, conform autorităţilor locale, tot de la Guvern.

Pe lista primăriilor cu conturile blocate se numără alte şase localităţi. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că vor încerca să caute soluţii.

„Încercăm să intervenim acolo unde situaţia este destul de gravă. Acolo unde primăriile au conturile blocate, vom încerca să facem tot posibiliul ca sumele alocate din partea Consiliului Judeţean să rezolve parţial problema”, a spus vicepreşedintele CJ Prahova Mircea Roşca.

Deocamdată, singurele plăţi pe care administraţiile le pot face sunt salariile funcţionarilor.