Mai mulţi angajaţi ai unui laborator de dulciuri, confirmaţi cu noul coronavirus. Laboratorul deserveşte mai multe cofetării

13 angajaţi ai unui laborator de producţie a dulciurilor, care distribuie produse în mai multe cofetării din Târgovişte, au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Toţi sunt asimptomatici şi, potrivit DSP Dâmboviţa, ar fi intrat în contact cu alte 68 de persoane, informează News.ro.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 17:36
Mai mulţi angajaţi ai unui laborator de dulciuri, confirmaţi cu noul coronavirus. Laboratorul deserveşte mai multe cofetării

Cei 13 angajaţi au fost testaţi după ce doi colegi au fost confirmaţi cu noul coronavirus în urmă cu cinci zile, aceştia prezentând simptomele bolii. Testarea a fost solicitată de conducerea laboratorului.

La iniţiativa conducerii respectivului laborator de cofetărie, în data de 29 iunie 2020 a fost demarată acţiunea de testare profilactică a 47 de salariaţi, din care 13 sunt cazuri pozitive, asimptomatice. Acţiunea de testare profilactică a fost determinată de cele două cazuri index, simptomatice, apărute în cadrul societăţii în zilele de 24 şi 25 iunie 2020. Ancheta epidemiologică demarată de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a identificat până la acest moment, un număr de 68 de contacţi direcţi, potrivit unui comunicat remis News.ro de DSP Dâmboviţa.

Citeşte şi Doi copii de la o grădiniţă privată din Iaşi, confirmaţi cu coronavirus. Alţi 26 sunt în izolare la domiciliu

Toţi pacienţii confirmaţi cu infecţia au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, iar contacţii direcţi ai acestora şi membrii de familie au intrat în izolare.

De asemenea, activitatea laboratorului şi a unităţilor de desfacere a fost suspendată pentru o perioadă de 14 zile. În acest timp, se va efectua dezinfecţia tuturor spaţiilor comune, a liniilor de producţie şi a mijloacelor de transport.

Laboratorul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru neconformităţile constatate ca urmare a controlului igienico-sanitar. Totodată, DSP a impus societăţii comerciale să aplice urgent toate măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.