Mai mulți copii s-au INTOXICAT cu clor la piscina unui complex din Mamaia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri în Mamaia Nord, acolo unde mai mulți copii prezentau vărsături și durere în gât.

25 iun. 2021, 14:23
Mai mulți copii s-au INTOXICAT cu clor la piscina unui complex din Mamaia

Şase copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani, au fost intoxicaţi cu clor, vineri, într-un complex din Mamaia, ei acuzând dureri în gât şi vărsături şi fiind duşi la Spitalul Judeţean Constanţa pentru îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobroga, cadrele medicale au fost solicitate să intervină la un resort din staţiunea Mamaia după ce şase copii s-au intoxicat cu clor de la piscină. Aceştia au vârste cuprinse între 3 şi 9 ani. Acolo s-au deplasat trei echipaje SMURD B, un echipa SMURD C şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean.

Adi Zelcă, reprezentantul unității de cazare, ne-a declarat faptul că una din pompele care dozează clor a bagat puțin mai mult în piscina exterioară. Însă, s-a autosesizat beach-boy-ul, care a alertat medicii de la punctul de ajutor din apropierea complexului. ”Avem punct de prim ajutor, însă am solicitat să vină mai multe ambulanțe, pentru siguranța tuturor copiilor. Un copil s-a simțit mai rău, restul semnala tuse. Cei de pe ambulanță au spus că nu este grav, cu toate acestea am cerut ca micuții să meargă la spital, cu părinții, pentru investigații, ca să fim siguri că nu sunt probleme”, a declarat, pentru Replica, Adi Zelcă, administrator la acel complex din Mamaia.

Caz şocant la Constanţa: mamă şi fiu găsiţi morţi în casă. Băiatul a fost găsit spânzurat
Cei şase copii au fost preluaţi de cadrele medicale şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri de specialitate. Ei sunt conştienţi şi colaboranţi.

Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cei şase copii au acuzat dureri în gât şi vărsături.

Bărbat atacat de urs în zona Barajului Vidraru din judeţul Argeş