Mai mulţi romi din Târgu Jiu riscă să fie executaţi silit, pentru neplata datoriilor

Mai mulţi romi cu palate din Târgu Jiu riscă să fie executaţi silit. Suma pe care autorităţile locale vor să o recupereze scoţând la vânzare diferite bunuri ale datornicilor se ridică la 100 de miliarde de lei vechi. Datoriile provin din impozite pe terenuri, case, şi maşini sau din amenzi de circulaţie.

RomaniaTV.net
04 dec. 2011, 07:17
Mai mulţi romi din Târgu Jiu riscă să fie executaţi silit, pentru neplata datoriilor

Sute de locuitori din Târgu-Jiu figurează cu datorii de cel puţin 2.000 de lei. Unele sume se ridică şi la 10.000 de lei.

Cele mai mari datorii le-au acumulat deţinătorii de palate, din cartierul Meteor.

„Vin la poartă , lasă somaţii , de multe ori vin şi cu documente de sechestrare (…) Nu mai sunt bani pentru că societăţile comerciale au fost practic inchise, prăduite”, a declarat Ion Mihai, datornic.

Mulţi riscă să rămână fără bunurile mobile, pe care autorităţile le scot la vânzare, ca să recupereze restanţele.

Datoriile romilor la bugetul local au ajuns la 5 miliarde de lei vechi. Suma provine din taxele şi impozitele neachitate pentru palatele pe care le deţin sau chiar pentru maşinile de lux. Recuperarea datoriilor este dificilă pentru că majoritatea romilor nu au bunurile trecute pe numele lor.

Direcţia Publică de Venituri Târgu-Jiu a trimis până în prezent somaţii şi titluri de executare pentru aproximativ 40.000 de contribuabili.