Majorarea pensiilor. Florin Cîţu: „Dacă se poate face şi sunt resurse, susţin cu cea mai mare tărie”

Florin Cîţu a făcut câteva precizări privind dorinţa PSD de a optimiza PNRR-ul pe partea de pensii. Liderul PLN a declarat că susţine majorarea pensiilor, "dacă se poate şi sunt resurse".

14 feb. 2022, 12:38
Majorarea pensiilor. Florin Cîţu: „Dacă se poate face şi sunt resurse, susţin cu cea mai mare tărie”

Majorarea pensiilor. Preşedintele PNL a făcut câteva precizări privind renegocierea PNRR pe partea de pensii.

„A fost pusă întrebarea, înţeleg, cu renegocierea, răspunsul a fost: Nu!. O să punem întrebarea cu optimizarea şi vedem ce va spune Comisia. Nu are sens să tot discutăm noi aici”, a afirmat preşedintele PNL.

Citeşte şi Adrian Câciu, despre optimizarea PNRR. „România şi-a asigurat prin PNRR o reformă fiscală care vizează revizuirea unor tipuri de impozite. Nu sunt adeptul taxelor noi”

Majorarea pensiilor. Florin Cîţu: Mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat

Florin Cîţu a declarat, luni, că nu are nimic împotriva majorării pensiilor, dacă acest lucru este posibil şi sunt resurse. Liderul PNL a precizat că orice majorare de pensii sau de salarii aduce noi taxe pentru cei din sectorul privat.

”Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie. Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari şi pe cei din sectorul bugetar. (..) Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei”, a spus el liderul PNL, potrivit News.

Reamintim, Comisia Europeană a adus clarificări în legătură cu renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României privind pensiile, un subiect intens dezbătut de PSD şi PNL. Oficialii europeni au precizat că PNRR nu poate fi modificat decât în situaţii excepţionale, precum dezastre naturale de dimensiuni istorice.

Mai mult, o astfel de renegociere ar putea duce la pierderea unor fonduri şi la întârzierea reformelor. În schimb, Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat că nu a adus în discuţie niciodată renegocierea „din temelii” a PNRR, ci doar „optimizarea” unor aspecte prevăzute în acesta, cum ar fi procentul din PIB alocat pensiilor.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: ‘Ministrul Budăi va trebui să meargă la Comisia Europeană să vadă cum poate optimiza PNRR’