Mama Geta, reacţie neaşteptată vizavi de acuzaţiile de agresiune aduse părintelui Calistrat Chifan: „Nu-s adepta violenţei, bătăilor, jignirilor”

În plin scandal provocat de Culiţă Sterp ca urmare a accidentului pe care l-a provocat la Cluj fiind sub influenţa alcoolului şi a substanţelor interzise, mama Geta vine cu o reacţie vizavi de un alt scandal recent, cel în care a fost implicat părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni.

23 nov. 2022, 08:40
Mama Geta, reacţie neaşteptată vizavi de acuzaţiile de agresiune aduse părintelui Calistrat Chifan: „Nu-s adepta violenţei, bătăilor, jignirilor”

Mama Geta a publicat un mesaj pe reţelele sociale adresat preotului de la Vlădiceni. Aceasta spune că, deşi nu este de acord cu violenţa, nici cu jignirile, după părerea ei preotul a procedat bine lovind cele două femei. Mama lui Culiţă l-a felicitat pe preot pentru atitudine, susţinând că sunt unele persoane care merită să fie lovite „cu piciorul câteodată„.

Mama Geta reacţionează la acuzaţiile de agresiune aduse părintelui Calistrat

Eu chiar nu-s adepta la violență și la bătaie și la jigniri, pentru că nu-s. Dar de data asta îl felicit pe părintele Calistrat din tot sufletul, din toată inima mea. Deci, așa, cumva, mi-o crescut inima-n mine! Îl felicit pentru tot ce… pentru persoana lui, pentru tot ce e el. Merită, frate! Merită datu-le câte una, câte o palmă. Cu piciorul, câteodată„, a declarat mama Geta într-un clip postat pe TikTok.

Citeste si Mama Geta a reacţionat în urma scandalului de la Madrid, în care este implicat Culiţă Sterp: „Ce ai pățit? Atâția bani ai pierdut”

Aşa cum era de aşteptat, declarațiile mamei Geta au născut controverse. Unii au felicitat-o pentru gândirea pe care o are şi pentru faptul că-l susţine pe părintele Calistrat, alţii au criticat-o: „Și câteodată aceea ai putea fi chiar tu!”, „Nu pot să cred că spuneți asta, doamnă, acum tind să cred că îl susțineți și pe părintele Visarion! A fi preot înseamnă un exemplu…”, „Fiind preot are anumite responsabilități, o anumită conduită, dacă un preot nu poate tolera oamenii, atunci cine?”, „Da, aveți dreptate, eu cred că acea enoriașă a fost pusă să îl discrediteze! Din partea mea tot respectul pentru părintele Calistrat!”, „Mama Geta, și eu sunt de acord„, au fost doar câteva dintre reacțiile internauților, publicate în mediul online.

@mama.geta♬ sunet original – MAMA GETA

Gigi Becali, critici la adresa părintelui Calistrat

Gigi Becali este unul dintre cei care au condamnat ferm atitudinea părintelui Calistrat vizavi de cele două femei. Latifundiarul din Pipera este de părere că părintele a greşit profund atunci când a decis să pedepsească cele două femei. Becali este de părere că acest necaz care s-a abătut asupra părintelui este permis de Dumnezeu, pentru ca preotul să se smerească.

Este o operaţiune pe care Dumnezeu a permis-o. Nu e treaba mea să-l judec pe părinte, că e un foarte bun teolog şi îmi place de el. Dar trebuie să ştie că s-a permis asta pentru smerenie, pentru că are nevoie de smerenie la toată teologia pe care o are şi la toată trăirea, şi la toată lucrarea pe care o face.

Dacă-i spune Calistrat femeii ăleia că să-ţi dea Dumnezeu ţie ce mi-ai făcut mie… păi un duhovnic zice să te ierte Dumnezeu. Asta este răzbunare, nu e lucru duhovnicesc. Eu l-am văzut cum vorbeşte, este tobă de teologie, dar asta nu înseamnă acum că părintele trebuie să ne dorească nouă ce blestemăm noi sau dacă greşim ceva, ne dă părintele cu ceva în cap.

În biserică nu mai putem să vorbim cum vrem noi, e Maica Domnului, trebuie să fim puţin mai smeriţi. Eu îl felicit pentru lucrarea lui, dar trebuie să aibă puţină smerenie. Păi ce o să zică lumea dacă tu îi doreşti la o femeie care te-a blestemat blestemul înapoi?

Noi îi luăm apărarea, nu că eu sunt cineva, poate Dumnezeu aşa a vrut, părinte, mai multă smerenie, fii mai blând şi mai smerit. Şi să lăsăm jargoanele la predici. În biserici se spun pilde, nu jargoane”, explică afaceristul.

Citeste si Gigi Becali, replică grosolană la adresa unui fost fotbalist. „Eşti sectant! Nu vorbesc cu tine, eu nu sunt unit cu tine în nimic!”