Mama lui Iliescu, curtată de Gheorghiu-Dej VIDEO

Mărturii surprinzătoare ale fostului preşedinte al României Ion Iliescu. El îşi aminteşte cum, în adolescenţă, Gheorgiu-Dej a încercat să o cucerească pe mama sa. Părinţii săi au fost "ilegalisti" ai anilor `30 şi erau persecutaţi de Dej. Într-un interviu acordat pentru zidezi.info, fostul şef de stat îţi povesteşte tinereţea.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 11:25
Mama lui Iliescu, curtată de Gheorghiu-Dej VIDEO

Vremurile par să fi fost blânde cu Ion Iliescu. Asta doar în aparenţă. În realitate, copilaria fostului preşedinte a fost mai mult decat agitată.

„La 15 ani am rămas orfan. Maică-mea, la rândul ei, ilegalistă. Lucrase în apărarea patriotică, se ocupa de cei din închisori şi de familiile lor, inclusiv de Gheorghiu-Dej se ocupase ca să îi trimită pachete, că la el n-a mers o dată din familie cineva, la Gheorghiu-Dej. Gheorghiu-Dej ştia şi o aprecia. I-a condiţionat să se despartă de tatăl meu. Femeie dârză, maramureşeancă, l-a cam trimis la plimbare, i-a spus câteva vorbe aspre pentru această obrăznicie, a fost dată afară din partid şi ea. (…) Asta a fost conjunctura în care mi-am început eu viaţa de după eliberare, după 1944. Şi câţiva ani de zile am fost cu stigmatul acesta şi, mă rog, mi-am continuat studiile”, povesteşte fostul preşedinte Ion Iliescu.

La facultate, Ion Iliescu a fost coleg cu un fost premier al Chinei, de la care România a facut rost de bani atunci când în BNR mai erau doar 1 milion de dolari.