Mămăliga, alimentul-minune în sezonul rece. Rețeta senzațională care te ajută să scapi de bronșită, tuse, răceală și pneumonie!

Mămăliga este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele românilor. Cu brânză și smântână sau ca garnitură lângă o porție de sărmăluțe, acest aliment vine cu numeroase beneficii pentru organismul uman.

06 dec. 2021, 18:59
Mămăliga, alimentul-minune în sezonul rece. Rețeta senzațională care te ajută să scapi de bronșită, tuse, răceală și pneumonie!

Mămăliga, alimentul-minune în sezonul rece. Mămăligă se pregăteşte foarte uşor și poate fi consumată în diferite combinații. Aceasta se facedin mălai sau chiar din gris, ambele aducând numeroase beneficii organismului. Mai mult, mălaiul nu conţine gluten şi poate fi consumat şi de către cei care au intoleranţă la gluten.

Mămăliga, alimentul-minune în sezonul rece. Rețeta senzațională care te ajută să scapi de bronșită, tuse cronicizată și pneumonie!

Puțini știu însă că mămăliga este extrem de bună pentru organismul uman, mai ales în sezonul rece. Astfel, pentru a scăpa de durerile în gât, răceală și tuse, puteți preparaun păsat din 500 ml apă și o mână de mălai de porumb, se fierbe până dispare spuma și are consistentă smântânoasă, apoi se pune în castron și se adaugă 2 linguri de ulei.

Pentru bronșite, tuse cronicizată și pneumonie se recomandă cataplasma. Aici se prepară o mamăligă obișnuită, se lasă la răcit până devine suportabilă pentru piele, apoi se întinde pe zona toracică un strat de doua degete. Se învelește cu un material de lână și se lasă 15 minute, după care se înlătură iar pielea se șterge cu un tampon imuiat în spirt canforat.

Citește și: Toţi românii trebuie să ştie acest lucru. Iată ce se întâmplă în organism când mănânci mămăligă. E singurul aliment care poate face asta și vine cu numeroase beneficii
Același procedeu se face pe zona renală pentru înlăturarea colicilor, nefritelor, și în zona inferioară a abdomenului pentru anexite și cistite. Procerdura se realizează seara și până dimineta nu se mai iese din casă.

Mămăligă este bogată în minerale, vitamine şi nutrienţi de care corpul are nevoie pentru a funcţiona normal. Este bogată în grăsimi sănătoase ce ajută în bună funcţionare a intestinelor. Întrucât îmbunătăţeşte digestia, mămăligă este chiar indicată în curele de slăbit.

Porumbul este principalul motiv pentru care mămăligă este considerată a fi atât de sănătoasă. La fel că şi orezul şi grâul, porumbul oferă corpului energia necesară. Porumbul abundă în nutrienţi cum ar fi folatii, vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina.

Citește și: TOP 5 motive să consumi mai des mămăliga. Bolile de care te poţi vindeca