Managerul spitalului din Vâlcea, înregistrat când jignea şi ameniţa o angajată, a fost suspendat din funcţie

Directorul Spitalului Dragoeşti, Edward Stanca, cel care a fost înregistrat în timp ce jignea, înjura şi ameninţa o anhajată a unităţii medicale că-i dă fiica unor albanezi care s-o batjocorească, a fost suspendat din functie de conducerea CJ Valcea.

05 mai 2021, 14:58
Managerul spitalului din Vâlcea, înregistrat când jignea şi ameniţa o angajată, a fost suspendat din funcţie

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Drăgoești, Edward Stanca, care înjură și amenință într-un mod greu de reprodus o angajată a unităţii medicale a fost suspendat din funcţie.

„La nivelul Consiliul Județean există o comisie constituită printr-o dispoziție a președintelui, comisie pe care o conduc, în calitate de coordonator al spitalelor, care are ca și obiectiv verificarea întregului lanț de spitale aflate în subordinea CJ Vâlcea, printre care și Spitalul de Psihiatrie Drăgoești.

Întreaga activitate va fi verificată, inclusiv aspectele sesizate ieri. De asemenea, într-o astfel de situație, competența revine organelor de poliție, unde persoanele lezate pot să depună plângere.

Avem, la acest moment, o anchetă în curs, care va stabili eventuale nereguli administrative sau/și manageriale”, a transmis Adrian Mihăilă, administrator public Consiliul Judetean Valcea, citat de ziaruldevalcea.ro.

Decizia de suspendare din funcţie vine ca urmare a apariției în spațiul public a unei înregistrări audio a unei conversaţii între managerul spitalului din Drăgoești și o angajată. Pe înregistrare se aude cum ărbatul o jigneşte şi o ameninţă pe angajată că îi dă fiica „la albanezi”.

Manager Spital Drăgoești, Edward Stanca: Marș acasă, vrei să-ți dau două după cap? Îți dau una în ochelari, îți zboară fața. Handicapato! Bagă-ți mințile în cap, că te joc în picioare!

Angajata Spital: Sa-mi spuneti de ce ma jucati in picioare?

Manager Spital Dragoesti, Edward Stanca: De ce te joc?

Angajata Spital: Sa nu dati in mine! (se aude un zgomot, posibil de la o lovitura…)

Manager Spital Dragoesti, Edward Stanca: Mars jigodia dracu’!  Si pe Mustata il… si pe fie-ta o dau la albanezi, sa ti-o f…

Angajata Spital: Vai de capul meu…

Citeşte şi: Un psiholog din Iaşi a fost găsit spânzurat în propriul cabinet. Pacienţii pe care-i avea la programări au fost primii care au dat alerta