Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, apel către Clotilde Armand: Nu ne rămâne decât să lăsăm o singură poartă de acces, ceea ce va încurca foarte mult activitatea spitalului

Primarul Clotilde Armand a transmis conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii "Grigore Alexandrescu" o adresa prin care îi informează că de la 1 iulie primăria nu va mai asigura finanţarea serviciilor de pază pentru unitatea medicală. Urmare a acestei adrese, medicul Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, a lansat un apel către Clotilde Armand să-i ajute cu paza spitalului, în caz contrar "nu ne va rămâne decât să închidem accesul în spital, să lăsăm o singură poartă de acces, ceea ce va încurca foarte mult activitatea". Şi colegul de partid al primarului Clotilde Armand, deputatul Emanuel Ungureanu îi cere "să amâne desființarea acestui contract pentru ca oamenii să aibă un timp rezonabil. Nu poți, în trei zile, să rezolvi o asemenea problemă“.

30 iun. 2021, 16:19
Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, apel către Clotilde Armand: Nu ne rămâne decât să lăsăm o singură poartă de acces, ceea ce va încurca foarte mult activitatea spitalului

„Vreau sa precizez că primăria nu este obligata sa ne asigure paza, dar în ultimii 20 de ani nu s-a întâmplat ca primăria să ne ne plătească paza. Este un spital de interes naţional, cu peste 800 de consultaţii pe zi, cu aproape 3000 de oameni care intră pe zi în curtea spitalului, parinti disperati, copii bolnavi, cu trei porţi de acces. Este imposibil să asigurăm noi prin resursele proprii, cu portarii noştri toată paza la porţile spitalului. Nu ne va rămâne decât să închidem accesul în spital, să lăsăm o singură poartă de acces, ceea ce va încurca foarte mult activitatea.

Fac apel dacă ne poate ajuta cu paza spitalului, stiind că nu are obligaţia, dar legea îi permite să ne ajute dacă doreşte”, a declarat Conf. Dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Şi colegul de partid al primarului Clotilde Armand, deputatul Emanuel Ungureanu îi cere „să amâne desființarea acestui contract pentru ca oamenii să aibă un timp rezonabil. Nu poți, în trei zile, să rezolvi o asemenea problemă“.

„Nu-mi găsesc cuvintele, îmi e greu să vorbesc. Știu că oameni din USR-PLUS sunt supărați pe mine pentru faptul că am început să vorbesc public față de problemele pe care ar fi trebuit să le rezolvăm noi. Suntem într-o situație foarte grea și am ales să vorbesc public pentru că datoria mea e să ocrotesc sănătatea populației. E o chestiune de viață și de moarte.

Sunt neputincios, am vorbit și cu vicepremierul, astăzi am fost informat de domnul Ulici că doamna Armand a trimis o adresă cu data de azi și cu executare până la 1 iulie ca domnul manager să rezilieze contractul cu firma de pază pentru că Primăria a spus că nu mai vrea să facă asta, iar domnul manager, în trei zile, să găsească o firmă de pază. O rog public pe doamna Clotilde Armand să amâne desființarea acestui contract pentru ca oamenii să aibă un timp rezonabil. Nu poți, în trei zile, să rezolvi o asemenea problemă“, a susţinut deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu, într-un video postat pe contul său de Facebook.

Citeşte şi: Clotilde Armand s-a răzgândit: Primăria Sectorului 1 va asigura paza și va continua investițiile în spitale, inclusiv la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Clotilde Armand lasă Spitalul „Grigore Alexandrescu” fără pază. După ce în februarie 2021, Consiliul Local al Sectorului 1, la propunerea primarului Clotilde Armand, a aprobat transferul clădirilor și terenurilor a patru spitale – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice – din administrarea primăriei de sector în administrarea unităților sanitare, iată că primăria Sectorului 1 taie finanţarea unor servicii pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

În condiţiile în care a acordat direct unei firme de pază un contract in valoare de peste 1,6 milioane de euro pentru servicii de pază la sediile unităților subordonate primăriei de sector și la unitățile de învățământ, sanitare și piețele agroalimentare din sector, acum Clotilde Armand lasă Spitalul „Grigore Alexandrescu” fără pază.

Conform unei adrese transmise de Primăria Sectorului 1, conducerea celui mai mare spital pentru copii din România este „rugată” „să întreprindă toate demersurile legale privind asigurarea serviciilor de pază pentru unitatea medicală”.

„Prin prezenta vă informăm că procedurile privind predarea unităţii sanitare sunt aproape finalizate, urmând a fi încheiate până la sfârşitul lunii curente.

Conform celor menţionate mai sus, vă informăm că Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti nu mai poate asigura finanţarea serviciilor de pază pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu începând cu data de 1 iulie 2021”, se arată în adresa Primăriei Sectorului 1.