Managerul Spitalului Victor Babeş, despre bolnavii de coronavirus. "Sunt pacienţi care aşteaptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas"

Publicat: Vineri, 16 Octombrie 2020 21:34 // Actualizat: Vineri, 16 Octombrie 2020 21:34 // Sursa: romaniatv.net

Managerul Spitalului Victor Babeş a lansat un avertisment despre infectările cu noul coronavirus. Locurile destinate pacienţilor infectaţi cu COVID-19 se epuizează rapid la spitalele "Matei Balş" şi "Victor Babeş" din Capitală, iar în secţiile de Terapie intensivă a fost atinsă capacitatea maximă. "Vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas", a precizat managerul de la Victor Babeș, dr. Emilian Imbri, conform Mediafax.

La Institutul "Matei Balş" nu mai sunt locuri, iar această situaţie se regăseşte şi la Spitalul CF Witting. De asemenea, la Spitalul Victor Babeş, oamenii aşteaptă ore-n şir externările.

"Cele 6 paturi disponibile pentru tratamentul pacienţilor de terapie intensivă sunt toate ocupate, 6 din 6, iar pe paturile de îngrijire pacienţi cu simptome care au nevoie de îngrijire pe clinic, cele 40 plus 3 locuri sunt pline, deci inclusiv pe cele de suspecţi le avem pline”, a declarat Cristian Banu, managerul Spitalului Witting din Capitală, conform Mediafax.

Nicuşor Dan: "Sistemul în ceea ce priveşte ATI e la limită. Situaţia e gravă, un om din 300 e purtător"

De asemenea, spitalul va avea nevoie, în curând, de cadre medicale în plus. Trei asistente aflate în prag de pensionare au spus că nu mai vor să lucreze în spital, în timpul epidemiei de coronavirus.

"Deja persoanele tinere, mă uit la medicii de terapie intensivă care sunt medici specialişti, sunt medici rezidenţi, sunt în floarea vârstei, 25, 30 de ani, coboară dimineaţa la ora 8 după gardă, spun că au avut o gardă foarte grea, foarte grea", a adăugat Cristian Banu.

HARTA judeţelor care au depăşit pragul de infectare de 1.5 la mia de locuitori. Bucureştiul se apropie de scenariul roşu

Mai mult, la Spitalul Victor Babeş din Capitală locurile se epuizează rapid. În aceste condiţii, oamenii sunt nevoiţi să aştepte mai multe ore pentru a intra în secţii.

"Se umple locul de aşteptare pentru pacienţii care vin la consultaţie, este plin de oameni care aşteaptă, sunt supăraţi, sunt nervoşi, vin şi ziua, vin şi noaptea, noaptea sunt aduşi cu salvările. Ce nu internăm sunt trimişi acasă, da, să se izoleze, să aştepte cele 14 zile liniştiţi fără nicio problemă, să ţină legătura cu medicul de familie şi în cazul în care apar simptome sună la salvare şi sunt aduşi la spital. Noaptea vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas până dimineaţa când facem externări", a declarat dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală.

BILANŢ coronavirus 16 octombrie. A treia zi cu peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19. Un nou RECORD la ATI şi 75 de decese

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus manager matei bals Spitalul Victor Babeş
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
21 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H