Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud solicita ajutorul comunitatii locale: Nu suntem pregatiti, avem nevoie de masti

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Cristina Noiela Vieru, a solicitat, joi, ajutorul comunității locale și mediului de afaceri pentru a ”ține piept la ceea ce va urma”. Aceasta a menționat că este ”mare nevoie” de măști chirurgicale și faciale, de combinezoane impermeabile și ecrane faciale, de săpun lichid și dezinfectanți.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 09:20
Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud solicita ajutorul comunitatii locale: Nu suntem pregatiti, avem nevoie de masti

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Cristina Noiela Vieru, a susținut faptul că dacă va fi nevoie să intre în linia a 2-a de acțiune, nu sunt suficient pregătiți.

Citește și: Dramă, o asistentă infectată cu COVID-19 s-a sinucis la doar 34 de ani. Se temea să nu transmită virusul şi altor persoane

„Dacă va trebui să intrăm în linia a 2-a de acţiune, nu suntem suficient pregătiţi. Avem mare nevoie de măşti chirurgicale simple, măşti faciale, combinezoane impermeabile, ecrane faciale, şorţuri impermeabile de unică folosinţă, mănuşi de examinare din nitril fără pudră, acoperitori pentru încălţăminte, săpun lichid, dezinfectanţi pentru tegumente, dispozitive, suprafeţe, precum şi dispozitive UV germicide. Misiunea noastră este să prestăm un act medical de calitate într-un mediu sigur pentru personal, astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune îngrijiri. Facem apel la comunitatea locală, la concetăţenii noştri, dar şi la mediul de afaceri, încercat în aceste vremuri grele, să ne sprijine, alături de autorităţi, cu donaţii şi sponsorizări pentru a putea ţine piept la ceea ce va urma”, a afirmat, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, singurul de specialitate din Alba.

Managerul spitalului a adăugat faptul că se pot face donații în bani, într-un cont deschis la Banca Română de Dezvoltare, Sucursala Aiud, beneficiar fiind Asociaţia Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, dar și donaţii materiale.

În conformitate cu Planul Alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din România, alături de celelalte spitale din judeţ şi din ţară, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud se află în lupta împotriva epidemiei COVID-19. Acesta este singurul de specialitate din Alba și asigură servicii medicale atât pentru locuitorii din județ, cât și pentru cei din județele limitrofe.

Spitalul este monobloc, toate secţiile şi compartimentele fiind localizate în municipiul Aiud. Din punct de vedere organizatoric, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud dispune de o structură care permite tratarea majorităţii afecţiunilor respiratorii.


loading...