Mănăstire în pericol de executare silită. Află ce lăcaş de cult are datorii IMENSE la stat

Firma deţinută de o mănăstire ortodoxă din România unde se află icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria figurează pe listele datornicilor la Fisc cu sume foarte mari.

05 nov. 2013, 10:28
Mănăstire în pericol de executare silită. Află ce lăcaş de cult are datorii IMENSE la stat

Ecclesia SRL, al cărei asociat unic este Mănăstirea Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului Nicula, a acumulat datorii uriaşe, intrând în atenţia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), notează ziarulring.ro.

Firma care se ocupă de „activităţi în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor)”, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, se regăseşte pe mai multe liste „negre” ale Fiscului, actualizate până pe 30 septembrie. Astfel, Ecclesia SRL are datorii la bugetul de stat de 11.434 de lei, dar şi la bugetul asigurărilor sociale, în valoare de 58.399 de lei.

Aceeaşi firmă figurează şi pe lista datornicilor la bugetul asigurărilor pentru sănătate, cu suma de 19.578 de lei, şi are şi obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj în valoare de 1.598 de lei. Societăţii comerciale i s-au acordat înlesniri la plata respectivelor datorii.