Mandat european de arestare pe numele lui Cătălin Cherecheș. Primarul din Baia Mare este căutat pentru executarea pedepsei cu închisoarea

Cătălin Cherecheș este urmărit la nivel european, după ce nu a fost găsit nici la domiciliu și nici la primărie de oamenii legii veniți să îl ducă la penitenciar în vederea punerii în executare a mandatului de arestare.

24 nov. 2023, 20:24
Mandat european de arestare pe numele lui Cătălin Cherecheș. Primarul din Baia Mare este căutat pentru executarea pedepsei cu închisoarea
Mandat european de arestare pe numele lui Cătălin Cherecheș. Primarul din Baia Mare este căutat pentru executarea pedepsei cu închisoarea

Pe numele lui Cătălin Cherecheș a fost emis un mandat european de arestare. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită în formă continuată, este de negăsit.

Citește și: Mama judecătoarei pe care soacra lui Cherecheș a încercat să o mituiască rupe tăcerea: „Am cunoscut-o la sediu, unde am fost căutată. Nu mi se pare normal să se abordeze persoanele pentru astfel de acțiuni”

Mandat european de arestare pe numele lui Cătălin Cherecheș

Potrivit stiripesurse.ro, Cătălin Cherecheș, care avea control judiciar cu interdicția de a părăsi țara, nu ar fi putut ieși legal din România, fiind dat și în consemn la frontieră. Totuși, nu există informații cum că ar fi trecut ilegal granița, dar dacă ar fi făcut-o, după cum se crede, rămâne întrebarea „Cum a reușit să iasă din România?”. Se crede chiar că ar fi ieșit din țară prin punctul de frontieră Petea și ar fi ajung ăn Ungaria, asemenea, multor alte persoanej care au încercat să se sustragă de la executare pedepselor.

Conform surselor România TV, Cătălin Cherecheş ar fi fugit în Italia, alături de mama lui, Viorica Cherecheş. De altfel, încă din luna ianuarie a anului 2023 au existat informații potrivit cărora primarul din Baia Mare este pregătit să fugă din țară, în cazul în care va fi condamnat cu executare, scrie foaiatransilvana.ro.

Cătălin Cherecheș ar fi părăsit România în ciuda controlului judiciar, care îi interzicea acest lucru și îi impunea să se prezinte de două ori pe săptămână la secția de poliție. De asemenea, se cunoștea faptul că primarul din Baia Mare a făcut mai multe demersuri pentru a obține rezidența italiană, fapt ce s-a și întâmplat. Cătălin Cherecheş are rude apropiate în regiunea Milano, fiind vorba despre o verișoară primară care are o avere considerabilă. În plus, acesta ar fi fost în discuții pentru achiziția unei case pe o insulă foarte discretă, care face parte din Republica Italiană. Este vorba despre Insula Pantelleria, la 100 de kilometri sud de Sicilia, în mijlocul Mări Mediterane, foarte aproape de coasta Tunisiei.

Prima care ar fi plecat a fost mama primarului, fostul deputat PNL, Viorica Cherecheș. Mai mult, în cursul zilei de joi, Cătălin Cherecheș a fost prezent la Poliția Baia Mare unde și-a vizat carnetul persoanelor aflate sub control judiciar. A revenit la Primăria Baia Mare unde a înregistrat un mesaj, pe fondul unui drapel al României, unde a explicat că a fost victima sistemului judiciar. Apoi a plecat la bordul unei camionete de culoare albă, cel mai probabil pe direcția Sighet – Ucraina – Ungaria, iar de acolo spre Italia.

Citește și: Detalii explozive despre viața amoroasă a lui Cătălin Cherecheș. Cu cine s-a iubit în secret primarul condamnat la închisoare