Mandatul Cristinei Tarcea la şefia ÎCCJ expiră în septembrie. CSM a declanşarea procedura pentru ocuparea funcţiei

Publicat: Vineri, 31 Mai 2019 08:18 // Actualizat: Vineri, 31 Mai 2019 08:18 // Sursa: romaniatv.net

Mandatul Cristinei Tarcea la conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) expiră în data de 14 septembrie. În acest context, Consiliul Superior al Magistraturii a declanşat, joi, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Potrivit anunţului CSM, candidaţii vor susţine, în faţa Secţiei pentru judecători, un interviu care constă în susţinerea planului managerial şi verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, resistenţa la stres, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung etc.

De asemenea, Secţia pentru judecători va verifica şi cunoştinţele specifice funcţiei de preşedinte al ICCJ.

"Procedura privind ocuparea funcţiilor de conducere din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este reglementată de dispoziţiile articolului 53 din Legea numărul 303 din 2004 astfel cum au fost modificate prin Legea 242 din 2018 şi articolul 35 din Regulamentul privind numirea în funcţie de conducere a judecătorilor şi revocarea din aceste funcţii, aprobat prin hotărâre a Secţiei pentru judecători 573 din 2019", se arată în anunţul postat, joi, pe site-ul CSM.

Calendarul concursului este:
- 30 mai - 1 iulie - depunerea candidaturlor la Secţia pentru judecători
- 1 iulie - 17 iulie - verificarea de către CNSAS dacă judecătorii care şi-au depus candidaturi au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea
- începând cu data de 18 iulie - Secţia pentru judecători poate dispune analizarea candidaturilor şi numirea în funcţiile de preşedinte al ÎCCJ.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
concurs ICCJ Cristina Tarcea ÎCCJ preşedinte ICCJ şef ICCJ
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7669
RON
15 Nov
noapte 11 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H