Manifestaţii în Germania. Aproximativ 1.000 de persoane au protestat împotriva purtării măştii

Aproximativ o mie de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul orașului Hamburg din Germania. Aceștia au protestat împotriva purtării obligatorii a măștii de protecție ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, transmite DPA, preluat de Agerpres.

RomaniaTV.net
15 aug. 2020, 20:17
Manifestaţii în Germania. Aproximativ 1.000 de persoane au protestat împotriva purtării măştii

Liderii protestului susțin că restricțiile antiepidemice instituite de guvernul de la Berlin ar încălca mai multe articole ale Constitiției Germaniei.

Citește și: Peste 250 de lucrători români de la o fabrică de conserve din Germania, confirmaţi cu coronavirus

Participanții la manifestație nu purtau măști de protecție, iar după o oră și jumătate poliția le-a cerut organizatorilor să pună capăt protestului, întrucât erau încălcate regulile instituite pentru astfel de acţiuni.

De asemenea, un mic număr de persoane au format o contramanifestaţie, îmbrăcaţi în negru şi purtând steagul mişcării radicale de stânga Antifa.

În acelaşi timp, în oraşul Magdeburg, din estul Germaniei, circa 250 de persoane s-au adunat la un protest de asemenea împotriva restricţiilor antiepidemice. În paralel cu acest protest s-a desfăşurat un marş pentru ”solidaritate în Magdeburg”, care a insistat asupra diviziunilor sociale.

Co-organizatoarea acestui marş, Franka Kretschmer, a admis totuşi că, în pofida efectelor economice ale restricţiilor, oamenii sunt îndreptăţiţi să se teamă de coronavirus.