MApN se pregăteşte de război. Ordine de chemare pentru rezervişti în multe judeţe

Armata Română vrea să afle pe câți rezerviști se poate baza. În două județe din Oltenia, o parte dintre aceștia au fost chemați la unitățile militare ca să participe la un exercițiu de mobilizare. Acum, ordine au venit şi în Tulcea.

20 oct. 2022, 21:04
MApN se pregăteşte de război. Ordine de chemare pentru rezervişti în multe judeţe

MApN face inventarul rezerviştilor, judeţ cu judeţ. Poliţiştii din Tulcea distribuie în teren „Ordine de chemare” către rezerviştii tulceni, adică pentru bărbaţii care au încheiat stagiul militar obligatoriu până în anul 2006. Pe ordinul distribuit scrie clar că acesta NU poate avea ca efect concentrarea sau mobilizarea persoanei căreia i se adresează.

MApN, anunţ oficial despre recrutare şi mobilizare în caz de război. Legile vor trece în procedură de urgenţă
Prezenţa rezervistului la Centrul Militar Judeţean Tulcea, aflat pe strada Libertăţii, nr. 82B se va face de către acesta cu următoarele documente: ordin de chemare, carte de identitate, livret militar. Neprezentarea atrage sancţiuni cu amendă, conform legii, scire tulceanoastra.ro

Potrivit sursei citate, lt. col. Cătălin Popă, împuternicit la comanda centrului, a explicat că „aceste ordine nu fac decât să actualizeze baza de date. Actualizăm datele de evidentă militară, aşa cum facem în fiecare an, conform procedurilor de evidenţă a rezerviştilor”, arată sursa citată.

Rezerviștii chemați de Armata Română se împiedică de noua tehnică militară. Ce probleme au întâmpinat în poligon

MApN vrea să afle pe câți rezerviști se poate baza. În două județe din Oltenia, o parte dintre aceștia au fost chemați la unitățile militare ca să participe la un exercițiu de mobilizare.

Ministerul Apărării Naționale a transmis că astfel de chemări se fac în fiecare an și nu au legătură cu situația din Ucraina. În România au fost oprite doar în perioada pandemiei. În jur de 3.000 de români care au făcut stagiul militar când acesta era obligatoriu în România sunt mobilizați, zile acestea, în unitățile din Dolj și Vâlcea. Angajații din armată care fac cu ei instrucție au vrut să se asigure întâi dacă mai știu să bată pasul de defilare.

În poligon la Balta Verde, lângă Craiova, rezerviștii au primit muniție de război. Culcați pe burtă, vegheați de aproape de militari, ca nu cumva vreunul să mânuiască greșit arma, rezerviștii cu vârste între 40 și 60 de ani au tras cu pistolul mitralieră.

Citeşte şi

Un deputat rus, fost general, despre imaginile cu soldaţi beţi la recrutare: „Niciodată nu am văzut oameni treji acolo. Aşa a fost mereu în ţara noastră” VIDEO