MApN: Unul dintre cei cinci militari răniţi în 24 mai în Afganistan a fost transportat în Germania

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, sâmbătă, că unul dintre cei cinci militari răniţi în 24 mai în Afganistan în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare a fost transportat în Germania pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate.

01 iun. 2019, 16:02
MApN: Unul dintre cei cinci militari răniţi în 24 mai în Afganistan a fost transportat în Germania

Ceilalţi patru militari, răniţi în acelaşi incident, au fost externaţi şi îşi continuă tratamentul şi recuperarea la subunităţile lor, aceştia aflându-se în grija echipei medicale a Batalionului 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei” de la Kandahar.

„Caporalul clasa a II-a Anton Florin, rănit recent în Afganistan, a fost transportat astăzi la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă”, precizează MApN.

Iohannis: Le doresc militarilor răniţi în Afganistan însănătoşire grabnică. Dăncilă: M-am asigurat că primesc cele mai bune îngrijiri

Caporalul clasa a II-a Anton Florin din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, a fost rănit, vineri, 24 mai, în jurul orei 12:30, ora României, în timp ce executa o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate din Afganistan. Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Ceilalţi militari răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalul clasa a II-a Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu.