Maratonul vaccinării revine în Bucureşti

Medicul Valeriu Gheorghiţă anunţă un nou maraton de vaccinare în Bucureşti, cel mai probabil într-unul din weekendurile următoare.

12 oct. 2021, 15:02
Maratonul vaccinării revine în Bucureşti

Maratonul vaccinării revine în capitală, a anunţat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă. Întrebat dacă în Capitală va mai exista un centru de vaccinare non-stop, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că are în plan pentru perioada următoare organizarea unui maraton în mai multe centre de vaccinare din Bucureşti, însă trebuie „definitivate toate detaliile logistice legate de personalul medical”.

Va fi câte un centru de vaccinare cu capacitate mai mare în fiecare sector şi simultan se va organiza maratonul vaccinării.

„Nu pot să vă dau la acest moment perioada în care se va desfăşura acest eveniment, dar cât se poate de repede, în următoarele două săptămâni”, a spus medicul.

Valeriu Gheorghiţă, noi precizări privind doza patru. Cine sunt persoanele care vor face patru doze de vaccin anti-covid
În plus, fiecare centru de vaccinare şi fiecare judeţ împreună cu Direcţia de Sănătate Publică poate să extindă programul centrelor de vaccinare în funcţie de cereri.

“Fiecare centru de vaccinare şi fiecare judeţ împreună cu Direcţia de Sănătate Publică poate să extindă perioada de lucru, programul de activitate al centrului, în funcţie de adresabilitatea pe care persoanele, populaţie o are în respectivele centre. Există din acest punct de vedere suficientă libertate încât să adaptăm programul de lucru la solicitările pe care oamenii le au”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Femeie de 66 de ani, infectată pentru a doua oară cu coronavirus, deşi este vaccinată cu schema completă

El a reamintit că oamenii se pot vaccina în cabintelele medicilor de familie şi în spitale, atunci când se internează.
“Suplimentar oamenii se pot vaccina în cabinetele de medicină de familie, în spitale, atunci când se internează şi când ajung la spital şi este un lucru important şi de asemenea în centrele de vaccinare care au în momentul de faţă program extins majoritatea şi unde ne putem prezenta direct cu buletinul sau cu programare în platformă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că maratonul vaccinării va fi tot la sfârşitul unei săptămâni, pe o perioadă de trei zile.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat – 397 nevaccinaţi şi 45 vaccinaţi, din care 44 aveau comorbidităţi – fiind depăşit numărul de 40.000 de decese. La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.