Marcel Boloş, în faţa celei mai grele dileme: „Momentan, alegerea mea e Biserica. Eu am în spate o responsabilitate suplimentară”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat miercuri că, față de alți colegi din guvern, el are o responsabilitate suplimentară, fapt ce îl pune în faţa unei alegeri importante în viaţa sa.

14 sept. 2023, 09:02
Marcel Boloş, în faţa celei mai grele dileme: „Momentan, alegerea mea e Biserica. Eu am în spate o responsabilitate suplimentară”

Marcel Boloş a explicat că, având în vedere trecutul său bisericesc, simte o responsabilitate mai mare a actului de guvernare, iar momentan nu este convins că va rămâne în politică, fiind mai atras de cele sfinte.

”Eu am în spate o responsabilitate suplimentară față de ei și eu trebuie să decid între viața bisericească și cea de partid și, deocamdată, prefer biserica”, a declarat ministrul Finanțelor la Digi 24.

Marcel Boloș a mai spus că este preot misionar și că așa vrea să rămână în continuare.

Întrebat dacă este presat de conducere să se înscrie în partid, ministrul a negat, precizând că situația este cunoscută de colegii săi.

”Nu mă determină să iau o decizie. Pentru moment, alegerea mea este biserica”, a conchis Boloș.

Citeşte şi: NATO, prima reacție după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea: „Continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”

Tot marţi, Boloş a declarat, referitor la creşterea pensiilor anul viitor, că au fost făcute calcule şi proiecţii bugetare cu un impact bugetar de aproximativ 16 miliarde lei.

„Prin noua lege a pensiilor şi reforma la care ne-am angajat prin PNRR spun că va avea inclusiv o înlăturare a inechităţilor sociale în sistemul de pensii generale”, a afirmat Marcel Boloş.

Chestionat dacă poate rămâne pe masă recomandarea Băncii Mondiale de a indexa pensile cu rata inflaţiei în martie, ministrul Finanţelor a răspuns: „Aici este din nou o decizie de coaliţie”.

„Într-adevăr indexarea cu rata inflaţiei, dar şi cealaltă variantă cu recalcularea celor 5  milioane de pensii, după noua formula din legea pensiilor, sunt la pachet. De asemenea fac parte din decizia coaliţiei de guvernare. Noi asigurăm doar spaţiul bugetar pentru aceste măsuri”, a completat Boloş.

Citeşte şi: Rareş Bogdan demolează UE în Parlamentul European: „Ne-aţi minţit în mod repetat! Ne umiliţi şi păcăliţi constant!”