Marcel Ciolacu a explicat ce se va întâmpla la Deveselu, unde un primar mort a câştigat alegerile

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a explicat la România TV ce se va întâmpla în Deveselu, după ce alegerile au fost câştigate de un primar care murise de zece zile.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 17:22
Marcel Ciolacu a explicat ce se va întâmpla la Deveselu, unde un primar mort a câştigat alegerile

„E un ultim omagiu. Am vorbit cu domnul Stănescu şi mi-a spus că era un primar foarte iubit în localitate. Oamenii au considerat că e un gest de ultim omagiu. Se vor repeta alegerile şi toate partidele vor pune un alt candidat”, a declarat Ciolacu.

Situaţie fără precedent! Primarul mort din Deveselu A CÂŞTIGAT alegerile! Cetăţenii l-au votat chiar dacă era decedat de 10 zile

În Deveselu, pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului decedat în urmă cu două săptămâni de COVID-19. Se pare că mulți dintre alegători au spus că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate.

Ion Aliman candida anul acesta pentru al treilea mandat la primăria din Deveselu. Pe 17 septembrie, însă, a murit la spital, răpus de coronavirus. Buletinele de vot erau deja tipărite și legea nu le-a mai permis să numească un alt candidat şi să-l înlocuiască pe liste. Chiar şi în aceste condiţii, oamenii nu s-au ferit să spună că l-au votat, chiat și mort fiind.

Primarul mort din Deveselu, sărbătorit cu lumânări în cimitir VIDEO

Candidatul învins de un mort, la Deveselu, încearcă să găsească explicaţiile eşecului. „Oamenii au votat cu buzunarul”

Ciolacu a vorbit şi despre alegerile locale de pe 27 septembrie, spunând că rezultatul nu a fost o surpriză.

Nu este o surpriză. Noi în interiorul partidului ne aşteptam la mai multe. Dacă anumiţi colegi ar fi înţeles că trebuie facă o schimbare, am fi avut mai multe Consilii Judeţene”, a declarat şeful PSD.

Marcel Ciolacu, la România TV. PSD a depus plângere la BEC privind rezultatul alegerilor la Primăria Sectorului 1