Situaţie fără precedent! Primarul mort din Deveselu A CÂŞTIGAT alegerile! Cetăţenii l-au votat chiar dacă era decedat de 10 zile

Situație incredibilă într-o localitate din județul Olt. În Deveselu, pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului decedat în urmă cu două săptămâni de COVID-19. Se pare că mulți dintre alegători au spus că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 19:21
Situaţie fără precedent! Primarul mort din Deveselu A CÂŞTIGAT alegerile! Cetăţenii l-au votat chiar dacă era decedat de 10 zile

Ion Aliman candida anul acesta pentru al treilea mandat la primăria din Deveselu. Pe 17 septembrie însă, a murit la spital, răpus de coronavirus. Buletinele de vot erau deja tipărite și legea nu le-a mai permis să numească un alt candidat şi să-l înlocuiască pe liste. Chiar şi în aceste condiţii, oamenii nu s-au ferit să spună că l-au votat, chiat și mort fiind.

Citeşte şi: Rareş Bogdan aruncă bomba serii: „Marian Oprişan este pe cale să piardă la Vrancea”

PSD şi-a concentrat campania spre a-i conduce pe alegători să-l voteze pe candidatul decedat, iar oamenii l-au votat covârşitor pe Aliman. În cursă au mai avut candidaţi PMP şi ALDE. Aliman a ţinut în şah PNL până în ultimele zile de depunere a candidaturilor, făcând chiar fotografii pentru afişe cu sigla PNL. S-a înscris însă în cursă tot din partea PSD, PNL rămânând astfel fără candidat. La începutul lunii septembrie, Ion Aliman a fost diagnosticat cu COVID-19, iar în 17 septembrie acesta a decedat într-un spital din Bucureşti.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Nicuşor Dan: „Astăzi este ziua de naştere a noului Bucureşti. Primăria Capitalei este partenerul vostru”

Din cei 1.600 de alegători care s-au prezentat la urne, 1.020 l-au votat pe Aliman. PSD câştigă majoritatea în Consiliul Local, astfel că viceprimarul care va îndeplini atribuţiile de primar, până la organizarea alegerilor parţiale, va fi social-democrat, relateaza gazetanoua.ro.

„Pe dansul l-am votat, noi tinem mereu de dansul”, a declarat o localnică.