Marcel Ciolacu, acuze grave înainte de Congresul PNL: „Dictatură, în cea mai pură formă a ei!”

Președintele PSD acuză PNL de cinism şi iresponsabilitate şi ameninteşte că PSD nu a putut să-şi ţină alegerile interne deşi situaţia pandemică nu era atât de gravă.

25 sept. 2021, 09:43
Marcel Ciolacu, acuze grave înainte de Congresul PNL: „Dictatură, în cea mai pură formă a ei!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi acuză pe cei de la PNL de ”dictatură, în cea mai pură formă a ei” pentru că social-democrații nu și-au putut organiza Congresul la o rată mult mai mică de infectare, în timp ce liberalii au dat legile în așa fel încât să poată să-și organizeze propriul Congres.

ALEGERI PNL 2021. Ziua cuţitelor lungi în PNL, Florin Cîţu şi Ludovic Orban se bat pentru „totul sau nimic”

”Dictatură, în cea mai pură formă a ei! La 1.000 de cazuri și 19 decese pe zi, au interzis celui mai mare partid din România să-și țină alegerile interne. În schimb, la aproape 8.000 de cazuri și 140 de decese pe zi, au aranjat legile pentru ca partidul prezidențial să-și țină mărețul congres.

Ludovic Orban a explodat şi îl face praf pe Cîţu înainte de congres: „Nu-i e ruşine? Mă scoate el din politică? A trebuit să-i semnez derogare ca să candideze!”

Cinism și iresponsabilitate! Nimeni nu și-a permis să pună sănătatea și chiar viața românilor în pericol așa cum au făcut-o Iohannis, Cîțu, Orban și restul slugilor prezidențiale. Un veritabil atentat la siguranța națională!

Au mers însă prea departe! Actualul Guvern va pleca – rapid! – prin moțiune de cenzură! Iar un președinte împotriva românilor și total rupt de realitate nu poate fi partenerul de dialog prevăzut de Constituția României!

Doar anticipatele mai pot readuce România pe calea normalității!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook

Dictatură, în cea mai pură formă a ei! La 1.000 de cazuri și 19 decese pe zi, au interzis celui mai mare partid din…

Posted by Marcel Ciolacu on Friday, September 24, 2021

Congresul PNL, care se va desfăşura sâmbătă cu 5000 de delegaţi, la Romexpo, are loc în condiţii discutabile din punct de vedere al restricţiilor impuse în contextul valului 4 al pandemiei, fiind invocată vag Hotărârea de Guvern refeitoare la prelungirea stării de alertă. Secretarul de stat Raed Arafat a invocat, în răspunsul transmis liberalilor, prevederile HG 932 din 9.09.2021 privind prelungirea stării de alertă,completată de HG 990 din 17.09, menţionând, fără a preciza un articol, că activitatea ”se circumscrie atribuţiilor statutare ale unui partid politic şi se încadrează ale actului normativ care prelungeeşte starea de alertă pe teritoriul României”. Arafat mai precizează, în acelaşi document, că în cazul în care incidenţa cumulată la nivelul Bucureştiului este mai mare de 3 la mie şi mai mică de 6 la mie, accesul la congres se va face ”doar prin prezentarea şi scanarea codului QR de pe certificatul digital al UE privind COVID-19”. Cu toate acestea, reprezentanţii Prefecturii Capitalei afirmă ă nicio HG nu face referire la un eveniment numit ”congres”. ”Sunt enumerate mai multe manifestări, mai multe categorii de activităţi culturale sau artistice, dar cuvântul Congres nu este folosit”, a declarat reprezentantul Prefecturii.


loading...
Partenerii noștri