Marcel Ciolacu ameninţă dur maghiarii: „Nu știu dacă UDMR rămâne în coaliţie la rocadă”

Liderul PSD cere remanierea lui Virgil Popescu şi avertizează că UDMR ar putea să părăsească guvernare la rocada din mai.

12 dec. 2022, 22:18
Marcel Ciolacu ameninţă dur maghiarii: „Nu știu dacă UDMR rămâne în coaliţie la rocadă”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre rocada guvernamentală care va avea loc anul următor. „Nu știu dacă UDMR rămâne în coaliție”, precizează Ciolacu. El se arată în continuare deranjat de atitudinea reprezentanților UDMR pentru ziua de 1 Decembrie.

„Aș vrea să nu-l propună pe Virgil Popescu la energie, când facem rocada. Nu știu dacă UDMR rămâne în coaliție. Nu am discutat. Sunt lucruri care m-au deranjat, de exemplu discursul de 1 decembrie, gratuit. Trebuie să îndreptăm anumite lucruri.

Șef PNL cere scoaterea UDMR de la guvernare! „Liderii maghiarilor nu au transmis niciun fel de mesaj de Ziua Națională!”. Ne disprețuiesc, nu au minimă decență!
Cu domnul Iohannis am o relație instituțională: nu avem o prietenie, o apropiere. Un tip părtinitor, să acuze un alt partid… hai că în primul mandat înțeleg, dar în al doilea nu”, a spus Ciolacu, la Digi24.

„Nu cred că în perioada următoare ne permitem un guvern minoritar. Alegerile anticipate ar fi o aventură”, a conchis Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „România oricum nu ar fi intrat în Schengen, din cauza Olandei”. Oficialul social-democrat dă vina pe aliații PNL din UE

PNL Galaţi a votat excluderea UDMR de la guvernare: Nu putem să ne facem că nu vedem sfidarea pe care o afișează la adresa românilor

Potrivit unui comunicat al PNL Galați, rezoluția adoptată de Comitetul de Coordonare Județean se numește „Guvernare românească pentru români” și „sancționează acțiunile și atitudinea anti-românești de care au dat dovadă liderii UDMR”.

„Acțiunile liderilor UDMR, dar și ale unor miniștri ai acestei formațiuni nu pot să rămână nesancționate. Nu putem să ne facem că nu vedem sfidarea pe care o afișează la adresa românilor. Suntem în situația în care trebuie să punem pe primul plan interesele românilor, indiferent de etnie, nu ale unui grup de cetățeni. După ultimele evenimente, pe care eu cel puțin le consider absolut revoltătoare și jignitoare la adresa poporului român, consider că UDMR nu mai are ce căuta la guvernare. PNL este partidul românilor! Este partidul unirii românilor, al modernizării României! Nu putem ca tocmai noi să acceptăm să fim jigniți la noi în țară de către cei care ar trebui să ne fie parteneri”, a spus George Stângă, președintele PNL Galați.

Scandal monstru la şedinţa solemnă a Parlamentului reunit cu ocazia Zilei Naţionale. UDMR susţine că „Ardealul este şi unguresc, săsesc şi evreiesc”, parlamentarii AUR au părăsit sala, Şoşoacă acuză de „înaltă trădare” VIDEO

Conform comunicatului, propunerea inițiată de acesta face referire la mai multe declarații și acțiuni ale liderilor UDMR, printre care „discursul deputatului UDMR Csoma Botond, care a spus că ”.

Liderul PNL Galați a mai sancționat și faptul că liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională, dar și faptul că liderii UDMR nu au sancționat și nu s-au delimitat de discursul „rasist” promovat de către premierul Ungariei, Viktor Orban.

George Stângă a criticat și gesturile ministrului mediului, Tanczos Barna, „cel care la finala Cupei României la hochei pe gheață a intonat imnul Ținutului Secuiesc, și care a apărut recent într-o fotografie în echipamentul naționalei de hochei pe gheață a Ungariei”.

Alina Gorghiu: Nu exclud coaliţia cu PSD-ul după 2024. Ce spune de derapajele UDMR

Potrivit lui George Stângă, trebuie refăcută formula guvernării: „UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel. Gradul de sfidare la care am ajuns și jignirea pe care unii dintre reprezentanții de seamă ai UDMR o aduc românilor nu pot fi trecute cu vederea”.

Propunerea a fost adoptată în unanimitate de membrii PNL Galați prezenți la ședința Comitetului de Coordonare Județean.

„UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”, pentru că liderii Uniunii nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională, a afirmat la începutul lunii vicepreședintele PNL Adrian Cozma.