Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre creșterea impozitelor: ”Statul trebuie să fie primul care vine în ajutorul românilor”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat sâmbătă că în anul 2023 vor crește impozitele pentru angajatori și vor scădea cele pentru angajați.

14 ian. 2023, 17:31
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre creșterea impozitelor: ”Statul trebuie să fie primul care vine în ajutorul românilor”
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre creșterea impozitelor

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre creșterea impozitelor. Liderul social-democrat a transmis faptul că echitatea va rămâne o prioritate în 2023 atât pentru partidul pe care îl conduce, cât și pentru coaliția de guvernare.

Citește și Marcel Ciolacu: „Am pus bazele unui buget care să permită ca anul 2023 să fie un an al investiţiilor”

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre creșterea impozitelor

Marcel Ciolacu a dezvăluit că soluția pe care PSD o are în acest sens este reducerea impozitării angajaților și creșterea impozitelor pentru angajatori.

”Statul trebuie să fie primul care vine în ajutorul românilor care muncesc din greu! Echitatea socială este menirea noastră să o facem. Asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii și va trebui să mărim impozitarea capitalului.

Sunt lucruri normale în toate țările europene. Nu există să ai venituri excepționale și statul să nu ți le impoziteze” a anunţat Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei vizite de lucru pe care a efectuat-o vineri, la Zalău, Marcel Ciolacu a declarat  că trebuie redusă impozitarea muncii şi mărirea impozitării capitalului, în special în cazul companiilor care au realizat venituri excepţionale pentru a reveni la o echitate socială.

Echitatea socială este menirea noastră să o facem şi nu menirea dreptei. Asta nu înseamnă că venim cu taxe mai mari, asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii şi va trebui să mărim impozitarea capitalului. Va trebui să explicăm foarte clar aceste lucruri şi să creăm pârghiile care ne duc la închiderea unei discrepanţe între pătura de jos şi pătura de sus. Dacă vom merge în continuare fără o politică echitabilă social, la un moment dat se va reveni la o criză socială”, a declarat Ciolacu.

Mai mult, liderul PSD a subliniat faptul că trebuie taxate suplimentar companiile care au realizat venituri excepţionale.

„Nu există să ai venituri excepţionale şi statul să nu ţi le impoziteze suplimentar pe perioada cât timp ai aceste venituri suplimentare. Nu poţi să beneficiezi de bani de la stat pentru că este pandemie şi tu să faci venituri extraordinare şi nimeni să nu ţi le impoziteze. Nu poţi să câştigi într-o criză energetică de la noi toţi şi nimeni să nu te impoziteze. Trebuie să lămurim aceste lucruri”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu, reacţie dură vizavi de aderarea României la Schengen: „Nu poţi să ai pretenţii de a fi jucător regional când până acum, toată politica externă, ai dormit pe bancheta din spate a Europei”