Marcel Ciolacu aruncă BOMBA: „Guvernul a încercat să introducă altfel raportările în sistemul STS. O să le ascundă în week-end”

Marcel Ciolacu dezvăluie că Guvernul condus de Ludovic Orban a încercat să modifice modul în care raportează numărul de cazuri de coronavirus, cu scopul de a le prezenta cu întârziere. Însă, STS, serviciul secret care gestionează aplicația, le-ar fi spus guvernanților că nu poate să facă modificările cerute. ”Este o întârziere de 12 ore în raportări”, a spus, joi seara, la România TV, liderul PSD.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 16:53
Marcel Ciolacu aruncă BOMBA: „Guvernul a încercat să introducă altfel raportările în sistemul STS. O să le ascundă în week-end”

„Din informațiile pe care le am, au încercat să reintroducă în sistemul STS altfel raportările, dar STS a declinat această intenție, pentru că nu poate să modifice softurile necesare. Este o întârziere de 12 ore în raportări. Ați văzut, sâmbătă și duminică au putut, dar apoi, marți, miercuri, nu au mai avut ce face. Nu mai au unde să le ascundă, dar o să le ascundă pe timpul week-end-ului. La fel au făcut la începutul pandemiei.

Stocurile de la UNIFARM, în proporție de 90%, au măști neconforme. Am avut școlile închise 6 luni de zile. Nu au fost în stare să cumpere tablete pentru copii. Totul se face pe genunchi, nu este nicio coerență.”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Citeşte şi: Victor Ponta: „Alegerile se vor ţine cu orice preţ. Fac un apel la oameni să vină la vot, să-l schimbăm pe Orban şi PNL”

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 4.902 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 – cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei – numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 196.004. De asemenea, s-au înregistrat şi 98 de decese în ultimele 24 de ore, bilanţul fiind de 6.163. În prezent, 778 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.31. Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 sunt în Bucureşti – 804, urmat de Cluj – 338, Iaşi – 311, Ilfov – 206, Timiş – 205, Neamţ – 161.


loading...
Partenerii noștri