Marcel Ciolacu aruncă bomba pe scena politică: „Klaus Iohannis trebuie suspendat”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a făcut marţi o afirmaţie de care s-a ferit în ultimii doi ani, aceea că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat. Liderul PSD a mai fost întrebat despre acest subiect în repetate rânduri, dar s-a ferit să declare că social-democraţii îşi propun suspendarea preşedintelui.

19 oct. 2021, 21:54
Marcel Ciolacu aruncă bomba pe scena politică: „Klaus Iohannis trebuie suspendat”

Marcel Ciolacu a evitat subiectul suspendării preşedintelui, despre care au vorbit în nenumărate rânduri liderii AUR, declarând de mai multe ori în ultimii doi ani că, în contextul pandemiei şi crizei economice declanşate de aceasta, că nu este un demers care se justifică, în viziunea PSD.

„Nu are cu ce sa ma aiba la mana Iohannis. M-a rugat sa-l dau pe Citu jos, daca ma ghidoneaza, nu? Parerea mea este ca trebuie suspendat presedintele. Nu ar trebui un guvern? Eu de felul meu sunt mai linistit si iau deciziile politice in interiorul partidului. Daca ne uitam la scorurile electorale, inseamna ca lucrurile functionesza in noul PSD, am castigat ultimele alegeri. 35 e mai mare decat 30, nu? Matematica e o stiinta fixa.”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Prima TV.

Preşedintele PSD a declarat că propunerea de premier a social-democraţilor ar fi fost şi la aceste consultări tot Alexandru Rafila şi a spus că abordarea campaniei de vaccinare din România a fost una greşită. De asemenea, Ciolacu a declarat că susţine interdicţiile pentru persoanele nevaccinate.

„Am si facut propunerea. Nu trebuie privit doar in ziua respectiva. Noi, dupa ce am castigat alegerile, am fost pentru prima data la preşedinte nu cu propunerea sefului partidului, ci cu domnul Alexandru Rafila. Noi am lasat specialistii sa se exprime. Ambasadoarea Suediei mi-a si spus ca primele emisiuni TV pe care le-au facut pe tema vaccinului au fost despre efectele secundare, au avut o abordare franca.

Primul drept pe care il avem e dreptul la viata sau dreptul sa ju avem certificat? Eu am drept la viata, iar daca nu te vaccinezi, intri in anumite rigori si restrictii. Daca eram la putere, am fi fost mai aspri. Cum sa stii ca vine valul 4, nu 1, 2 sau 3, si tu sa nu ai medicamente si sa faci concerte si congrese cu zeci de mii de oameni? Oamenii normal ca simt o frustrare si nu mai respecta nimic.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă condiţia pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. „PSD-ul este de acord dacă domnul Orban şi cu domnul Barna se hotărăsc să pornească un demers”

Domnul Rafila a mai lucrat, cunoaste bine aceste aspecte. Atat dansul, cat si domnul Cercel sunt recunoscuti international. Nu poti sa apari nici ca presedinte, nici ca premier, sa anunti masuri, sa vorbesti despre pandemie, iar tu sa nu ai un specialist langa tine. Banii se gasesc, in functie de prioritatile pe care ti le fixezi. De criza economica mai treci, mai intervine statul, dar mortii nu ii mai aduce nimeni.”, a spus Marcel Ciolacu.

George Simion amenință cu suspendarea lui Iohannis: Am pregătit terenul, am vorbit cu partidele!

Liderul AUR declara în umră cu o săptămână că agrea varianta propusă de PSD, un guvern de specialiști, și susținea că acest cuplu Iohannis-Cîțu trebuie ”debarcat” cât mai repede.

”Avem 10%, nu pretindem noi acum nicio forță. Ne-am uitat și noi la partidele mari. PSD a înaintat o variantă cu un guvern de specialiști, cu un premier din afară și promisiunea alegerilor parlamentare, am fi fost de acord. Nu intenționăm să fie un om propus de noi, noi însă avem variante. A venit propunerea de bătaie de joc, apoi vine varianta cu Florin Cîțu.

Noi o să votăm împotriva guvernului de paie, noi am venit să schimbăm țara, iar dacă Iohannis nu înțelege asta și că putem suspenda președintele, eu l-am văzut puțin supărat. I-am văzut pe români speriați de creșterea prețurilor. Mulți dintre colegii parlamentari nici nu se duc în magazine să vadă ce prețuri sunt. E frustrant pentru că eu am venit periodic la emisiuni și am vorbit cu românii de acasă, ei ne întreabă ce putem face. Până acum l-am dat jos pe Cîțu. Problema e cuplul acesta Cîțu-Iohannis care trebuie debarcat. Am pregătit terenul, am vorbit cu partidele. Cîțu nu ar trebui să fie nici măcar interimar.

Nu e atât de intimidat domnul Iohannis, chiar dacă e înalt. Noi așteptăm următoarea greșseală și următoarea încălcare a Constituției. Nu avem rețineri, dialogul a fost de la egal la egal. Sunt oameni care se tem de el, au dosare, au anumite probleme, noi nu avem.”, a declarat George Simion.

Citeşte şi: George Simion: „Guvernul Cioloș o să cadă, dar Iohannis rămâne marele vinovat. L-a nominalizat știind că nu are nicio șansă. Probabil, mâine, va decreta stare de urgență”